Sunday, May 19, 2024
spot_img

Latest Posts

17 ezren buliztak a Tuborg Green Fest Félsziget második napján

Remekbe szabott Kasabian koncert, őrületes N.O.H.A. és diáknapos pólóba bújt énekes: címszavakban így lehetne összefoglalni a Tuborg Green Fest Félsziget második napját, ha a trance és a drum and bass legnagyobb nevei nem követelnének külön említést. A fesztivál második napjának rendkívül változatos kínálata több mint 17 ezer résztvevőt vonzott Románia legnagyobb fesztiváljára, így az első két nap után az összlátogatószám túllépte a harmincezret.

A nap első előadója, aki megénekeltette a közönséget, a Tapinarii folkzenekar volt – ők kezdték 14 órakor a Romania, the Carpathian Garden Stage zenei műsorát. A Talent Stage fiatal előadóira is sokan voltak kíváncsiak, a közönség begyűjtésében nyilvánvaló szerepe volt annak is, hogy a színpad környéke a fesztivál legárnyékosabb területe a délutáni órákban, a Tuborg Chill Out Zone-t leszámítva. Az Intim Torna Illegál énekese a nap egyik emlékezetes pillanatát produkálta, amikor a koncertjük közepén lecserélte pólóját a kolozsvári diáknapokat megnyerő Pengék csapat pólójára. A színpad élőzenei programját záró Grimus eddigi legsikeresebb félszigetes koncertjét tudhatja maga mögött tegnaptól, az indie rock hívei velük melegítettek a Kasabian előtt.
nagyszínpad műsorát nyitó Les Elephants Bizarres koncertjének elején még úgy tűnt, hogy a nézőknél az árnyék előnyt élvez a zenével szemben, az indie rock zenekarnak azonban sikerült megfordítania az erőviszonyokat, és szép számú közönséget kimozdítania az árnyékból egy tánc erejéig. A magyar hip-hop mókamesterei, a Belga a nap szállóigéjét szállította: Készüljél fel a hangulatra! És úgy tűnik, már a 2012-es Félsziget első fellépője is megvan: a kanadai Danko Jones koncertje végén megszavaztatta a közönséggel, hogy jövőben is a fesztivál vendégei legyenek. A Tuborg Main Stage programjának csúcspontját természetesen a brit Kasabian kirobbanó erejű fellépése jelentette, amelyen a közönség lelkesen fogadta a zenekar slágereit és a hamarosan megjelenő új lemez dalait is.

A Kiss Terasznak a szokásokhoz híven pénteken is két abszolút csúcspontja volt: az új énekesnőivel még a tavalyi koncertjét is felülmúló N.O.H.A., illetve a drum and bass műfaj legjobb DJ-jének tartott Andy C, aki éjjel 3-ig tartó szettjével bizonyította be több ezer félszigetezőnek, hogy rászolgált hírnevére. A két nemzetközi produkció közti tökéletes átmenetet a Tündérground biztosította, ők és a színpad programját kezdő The MOOoD egyaránt népes és lelkes közönségnek zenélhetett.
A Freedom Music Aréna sem hagyta alább: a hatalmas sátorban este 9-kor még soha nem volt akkora tömeg, mint pénteken – de soha nem is volt ennyire erős kezdés, hiszen a DJ MAG dj-toplistájának 2. helyét elfoglaló Myon & Shane 54 volt az első fellépő. Természetesen az est csúcspontja éjfél után érkezett, amikor a trance-legenda Markus Schulz vette át a lemezjátszók kezelését.
Természetesen a Tuborg Green Fest Félsziget nem csak a zenéről szól. Tegnap rajtoltak a különböző sportvetélkedők, a bungee jumping és az eurobungee teljes kapacitáson dolgozik, a Festival Parkot egyre többen látogatják, és a művésztelep tevékenységei is sokakat vonzanak, a PORT.ro Movie & Dance Tentben több százan tanulták meg első tánclépéseiket.
A félszigetezők ráadásul nemcsak a szórakozásra, hanem a környezetvédelemre is adnak: a fesztivál első két napján ötvenezer söröspoharat és pillepalackot adtak le a Zöld Ernyőnél, ahol kendőket, pólókat, sapkákat és sört kapnak érte a Tuborg jóvoltából. Több százan vettek részt egy szemétből készült óriásszobor megépítésében, köztük Borbély László környezetvédelmi miniszter is, aki gratulált a fesztivál szervezőinek, amiért sikerül évről évre egyre zöldebbé tenniük a Félszigetet.

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.