Monday, October 2, 2023
spot_img

Latest Posts

79 ezren a Félsziget Fesztivál tizedik kiadásán

527151_513257415368175_1713552464_nAz ország legnagyobb fesztiválja, a Félsziget tizedik kiadásán 79 ezren vettek részt. Mintegy háromezer fesztiválozó költözött be a a Maros partján álló sátortáborba, hogy igazi félszigetlakóvá váljon a nyár utolsó hétvégéjére. A vasárnapi koncertek és bulik egy utolsó hatalmas őrületre vágyó közönség előtt zajlottak, és az erősebb szélrohamok ellenére az időjárás is kitartott szinte hajnalig.

„Köszönjük a félszigetezőknek, hogy ilyen szép ajándékot kaptunk tőlük a tizedik kiadásunkra: 79 ezer fesztiválozót! Ők a bizonyítéka annak, hogy egy nagysikerű rendezvényt szervezünk, amely évről évre nő a gazdasági válság ellenére. Örvendünk annak is, hogy az időjárás is velünk tartott, és késő éjszakáig esőmentes szórakozást biztosított a fesztiválzáró napon is” – nyilatkozta Bodor László fesztiváligazgató.

A Félsziget Fesztivál zárónapja nagyon sokszínűre sikeredett a fellépő zenekaroknak és a készülő viharnak köszönhetően, aminek végül nem sikerült megfékeznie, hogy az emberek kitáncolják az utolsó energiáikat.

A nagyszínpadon a Subscribe méregette a hangfalak tűrőképességét, és vadította a közönséget egyedi hangzásával és energiájával. A magyar fiúk nem először lépnek fel a fesztiválon, de ezúttal ők is meglepődtek az energián, amit a nézőtérről kaptak. Már többedszer bebizonyosodott, hogy a hazai közönség által leginkább kedvelt magyar metál csapatról van szó.

A Children of Bodom olyat mutatott, amit még nem hallott a Félsziget közönsége. Először csendültek fel a kíméletlen dallamos death metál riffek a fesztiválon. A legelszántabb metál rajongóknak ajándék volt a legenda látványa és hangzása, akik meg most barátkoztak a műfajjal, azok igazi, színvonalas metál zenét hallhattak a megszokott minimális, de annál metálosabb színpadképpel. A közönség pedig végre élőben is megismerte Alexi Laiho legendás gitárjátékát és a kimondottan rájuk jellemző komplex hangzást. Egy precíz, igazi metal show-nak voltunk a szem és fültanúi. Most már a Bodom sem csak a Drakuláért jön Romániába, ugyanis nagyszerű közönsége volt a beígért rossz idő ellenére is.

A Kiss Terasz hozta a tőle megszokott őrült hangulatot, amiről első sorban a Babylon Cyrcus gondoskodott. Sokan szkeptikusan várták, hogy a francia formáció meg tudja-e ismételni előző Félszigetes megakoncertjét, de fiúk nem okoztak csalódást, és még rápakoltak egy lapáttal. Nem koncertet, hanem egy kész előadást láthattunk és hallhattunk, egy káprázatba ejtő, varázslatos és őrült buliba csomagolva. A koncert elején mindenki legnagyobb meglepetésére és tiszteletére, a frontember románul köszöntötte a tömeget, és elmondta, hogy számukra is megtiszteltetés, hogy egy három éves turnét zárhatnak egy ennyire lelkes közönség előtt. Nem volt korosztály a Babylon Circus koncerten, akinek mindekét lába a földet érte volna. A végtelenségig fokozták a hangulatot és a humort, olyannyira, hogy az utolsó taps már az utolsó energiákat vette igénybe. Már tudjuk, hogy ez az a csapat, ami nem hiányozhat egy színvonalas fesztivál felhozatalából.

A színpadot nem hagyta el a francia őrület, ugyanis a Kiss Terasz záróakkordjaként a Dirtyphonics DJ szettje szívta el a fesztiválozók utolsó csepp erejét a legőrültebb drum and bass dalokkal. A formáció szokásához híven nem hagyott pihenőidőt azoknak, akik bevállaltak egy utolsó edzést. Ez a koncert hűen zárta a négy napos eseményt, mindenki kirúghatta a lábában maradt utolsó kilométereket, ennek ellenére We want more! skandálással zárult a műsor.

A Ciuc Music Live Stage-en a Firkin vitte őrületbe a táncolni vágyókat. A magyarországi ír punk csapat sem hagyott pihenőt az összegyűlt fesztiválozóknak. A különös ízű zenét rajongás fogadta, aki meg eleinte a szemöldökét húzogatta, néhány percen belül az is első sorokat bővítette. A színpadon a bulit záró Colorstar bizonyította, még mindig magában hordozza a varázslatot, amitől mindenki úgy érzi, hogy utazik, nem csak bulizik.

A Freedom Music Arénában Dj Optick és a Snatt & Vix kápráztatta hazai rajongóit és nem csak, majd Myon & Shane54 hozta a formát a „bulipadlós” sátorban, bemutatva, hogy milyen zenével lehet az ember nemzetközileg elismert trance DJ, a  bűvös térbe belépőknek csak rá kellett hagyniuk magukat a magyar DJ-re. Az utolsó, legelszántabb félszigetezőknek Bárány Attila hozta el a budapesti dance klubok hangulatát, miközben a Booha Academy és a W Freedom Music Experience sátrai is dugig voltak hajnalig bulizó fiatalokkal.

A Művésztelepen az utolsó este mintegy 500-an vettek részt az M Stúdió mozgásszínházi előadásán, a salsabemutatón és oktatáson illetve a tűzzsonglőrök előadásán. A sportrendezvények szintén nagy népszerűségnek örvendetek, több mint 1200 fesztiválozó vett részt ezeken.

A Félszigeten a négy nap alatt több mint 500 hektoliter sör fogyott.

A Félsziget Fesztivál szervezői a MIÉRT és a Sziget. Támogatók: Ciuc, Orange, Pepsi, Borsec, MOL, Rock FM.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.