Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

Elkezdődött a Félsziget Fesztivál Kolozsvárott

Mától hivatalosan is elkezdődött a 11. Félsziget Fesztivál . A nyitó sajtótájékoztatón a szervezők  összefoglalták a fesztivál izgalmasabb programpontjait, illetve bemutatták az új helyszíneket, és az idén fellépő együtteseket.

Az idei fesztivál költségvetése a tavalyi évhez hasonlóan körülbelül 700.000 euró. A belépőjegyek nagy számban keltek el, a fesztivál teljes leforgása alatt a résztvevők száma várhatóan eléri a 70-80.000-et. A fesztivál megnyitásáig 5000 hetijegy, és 2000 napijegy kelt el, a napijegyek eladásának a nagy része a rendezvény idején várható.

A helyszín más évekhez képest sokkal több lehetőséget nyújt, az idei műsorfüzet rendkívül gazdag zenei, kulturális és sporttevékenységekben.  A szervezők az elmúlt évek délelőtti strandolását játékokkal, „unplugged” fellépésekkel, és stand—up comedy-vel helyettesítették.

A fesztivál területét a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal jóváhagyásával díjtalanul használhatja a fesztivál, az áramot, a vizet is a Városháza biztosította. A mai nap folyamán a város polgármestere, Emil Boc, és alpolgármestere, Horváth Anna szemügyre vették a fesztivál helyszínét. Nyilatkozataik szerint a Félsziget, mint „brand”, jelentős fejlődést hoz a városnak. A városvezetők abban bíznak, hogy a következő tíz évben társak lehetnek a fesztivál szervezésében, és hogy közreműködésük hozzájárulhat a 2015-ös európai ifjúsági főváros projekt sikeres kimeneteléhez. A polgármesteri hivatal hozzájárulása a fesztiválhoz 150.000 lej, amit infrastrukturális fejlesztésekre fordítottak.

Az idei kulturális program egyik érdekessége, hogy kolozsvári költők verseit hallgathatja meg a közönség a szabad ég alatt, ami egy fesztivál keretén belül igazi különlegességnek számít. Az extrém sportok kedvelőinek az idén több tevékenység is rendelkezésükre áll, a legbátrabbak elmehetnek egy girokopter túrára, kipróbálhatják a falmászást, vagy a paintballozást.

A ma esti fellépők között a félszigetezők Paul Kalkbrennert és Alborosiet várják, de fellép a kolozsvári Knock-Out, a Luna Amara és az Anima Sound System is. A fesztivál négy napja alatt több mint 140 fellépőt láthatunk kilenc zenei helyszínen.

A  fesztivál kempingjébe már tegnaptól elkezdett érkezni a sátorozók hada, ugyanis a 0. napon már 300 sátor épült fel az erre kijelölt helyeken,  egyébként közel 800 sátorhely áll a fesztiválozók rendelkezésére, de ezek száma szükség szerint bővíthető, mondta el  Balázsi-Pál Előd, a fesztivál kommunikációs igazgatója.

A Félsziget Fesztivál tizenegyedik kiadására július 18-21. között a kolozsvári Gorbó völgyében kerül sor. Bővebb információk: www.felsziget.ro

A Félsziget Fesztivált Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és városi tanácsa támogatja. Kiemelt szponzorok: Ursus, Pepsi. Kiemelt médiapartnerek: Kiss FM, MTVA, Zile si Nopti, Adevarul csoport, Transindex.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.