Thursday, May 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Beatrice-koncert újra Lugosi Lászlóval

Újra egykori legendás gitárosával, Lugosi Lászlóval lép fel a Beatrice: a frontember, Nagy Feró a fővárosi PeCsa Caféba december 7-re tervezett koncertre hívta meg vendégként játszani Lugosit, aki 1978 és 1992 között volt a csapat tagja.

    A december 7-iki Beatrice-koncert egyben a zenekar új klubjának nyitórendezvénye; az együttes a tervek szerint kéthetente fog játszani a Petőfi Csarnok kávézójában. Nagy Feróék első fellépésének nagy része a CD-n a napokban megjelent ’78-88 című lemezre épít – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A dupla albumot csaknem negyedszázaddal az 1988-as vinyl- és audiókazetta-megjelenés után adta ki CD-n a Collective Art. Annak idején ez volt a Beatrice első stúdiólemeze. A kiadvány első korongján 1978-ban játszott Beatrice-számok szerepelnek, ezeket 1988-ban újra felvették. A második részen 1987-88-ban írt Ricse-dalok vannak.
“Azért döntöttünk akkor a régi nóták újrarögzítése mellett, mert nem akartuk, hogy ezek teljesen elvesszenek, és a hetvenes évek végéről nem maradt jó minőségű stúdiófelvétel róluk. Sajnos a régi számokat tíz évvel később feljátszott Beatrice már nem volt abban a lendületben, mint 1978-ban” – fogalmazott korábban Nagy Feró az MTI-nek.
A 23 évvel ezelőtti felvételeken Lugosi László volt a gitáros, Miklóska Lajos “Apu” és Zsoldos Tamás a basszusgitáros, Barille Pasquale és Hirleman Bertalan pedig dobolt. Ma már egyikük sem játszik a Beatricében; Lugosi – aki a zenekar hőskorszakában, tehát 1978 és 1992 között volt tag – az elmúlt években vendégként időnként ismét feltűnik egy-egy koncerten.
A dupla lemezen olyan ma már klasszikusnak számító Beatrice-felvételek szerepelnek, mint a Jerikó, a Nagyvárosi farkas, a Térden állva, a Nem kell, az Azok a boldog szép napok vagy a József Attila előtt tisztelgő Születésnapomra.
A Beatricében Nagy Feró mellett jelenleg Magasvári Viktor gitározik, Laczik Ferenc basszusgitározik és a frontember fia, Nagy Hunor Attila dobol.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.