Friday, December 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Átadták AZ ÉV DJ-JE díjakat!

November 24-én este, egy nagyszabású díjátadó est keretében tudhattuk meg, kik voltak a szakma, illetve a közönség szerint az év lemezlovasai, producerei. A DJ Szövetség (Magyar Lemezlovas Egyesület) öt éves múlttal bíró rendezvényébe idén társrendezőként a Ballantine’s is belépett, így az év DJ-je díjak átadása a Ballantine’s Music Awards égisze alatt történt.

Több kategóriában is összemérték erejüket, népszerűségüket a DJ-k és a producerek; a közönségszavazást a Facebook-on bonyolította le a Ballantine’s, a szakmai szavazáson pedig a hagyományoknak megfelelően a DJ Szövetség több, mint 1000 tagja szavazhatott az általa legjobbnak tartottakra.
Mindkét típusú szavazás két fordulós volt: az első körben bárkit lehetett jelölni, a második körben pedig a legtöbb jelölést kapottak listájából lehetett immár a végő győztest megszavazni.
Természetesen minden kategóriában jelölhető volt bárki, aki DJ-ként dolgozik, nem feltétel a DJ Szövetségben való tagság.
A rendezvényen tartott beszédében Jeszenszky Zsolt Elnök kiemelte a szakmai összefogás fontosságát, s egyben a Szövetség eddigi tevékenységének egyik legnagyobb eredményeként az ellentétek, ellenségeskedések lassú felszámolását, a közösséggé formálódás kibontakozó jeleit nevezte meg – ennek egyik jele, hogy a Szövetség létszáma idén már az ezer főt is meghaladta!
Az est műsorvezetője az elmúlt három évben sorozatban az év DJ-jének megválasztott Bárány Attila volt.
Az eredmények
AZ ÉV FELFEDEZETTJE” kategóriában Julia Carpenter győzött; az első körben a szakma által kapott jelölések után a második körben a közönség (is) őt találta a legjobbnak. Júlia a díj átvételekor a díjat átadó Pantl Péternek, a CKM Magazin főszerkesztőjének viccesen – de bizonyára többek sajnálatára – megjegyezte : “Biztos, hogy én sosem fogok levetkőzni!”
AZ ÉV PRODUCERE” mezőnyben a Lauer & Canard páros meggyőző fölénnyel diadalmaskodott; több éves alkotómunkájuk, számos remix és saját dala eredménye az idei, jól megérdemelt díjuk, melyet a páros jelenlévő tagja, Canard vett át és köszönt meg.
A DJ Szövetség ÉLETMŰDÍJAT ebben az évben Csiszár Jenő kapta; a mainstream, a “tuti slágerek” helyett mindig a saját útját járó, kiváló zenei ízlésű egykori DJ, később televíziós és rádiós személyiség észrevétlenül formálta, szélesítette százezrek zenei ízlésvilágát az elmúlt 30 évben. A díjat átadó Jeszenszky Zsolt elnök szerint bár a korábbi elismertek is maximálisan megérdemelték az életmű-díjat, ilyen jó helyre talán még sosem ment az: Csiszár Jenő egyéniségével, jó értelemben vett kívülállóságával, a középszerűségnek hadat üzenve tudta mindig felhívni a nagyvilág aktuális, korszerű zenéire mindazok figyelmét, akik erre fogékonyak voltak, és fogékonyak ma is.
AZ ÉV DJ-JEközönségdíjat a több mint 20 éve aktív, mindig megújulni képes, kitűnő szakmai felkészültségű Sterbinszky kapta – több évtizedes pályafutással, a sok ezer buli mellett több sikeres albummal is a háta mögött igencsak kijárt neki ez a díj.
AZ ÉV DJ-JEszakmai szavazáson a háromszoros győztes Bárány Attilát először megelőzve, az idei díjat a tavalyi év felfedezettje, a nem csak szakmailag is kiváló lemezlovas, de 2011-ben egyértelműen a fiatal közönség legnagyobb kedvence, Andro vihette haza.
Gratulálunk a győzteseknek!
Az esemény fotógalériáját megnézheted a Facebookon ide kattintva!
Lájkold Te is a DJ Szövetség hivatalos Facebook oldalát!
Kattints ide: www.facebook.com/djszovetseg

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.