Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

A Lord és Kalapács József lemezei kisöpörték a tehetségkutatók sztárjait az élről

lord01Eluralta a heavy metal a MAHASZ slágerlistáját

A Hammer Records által újrakiadott Lord és Kalapács életmű  albumok átütő sikerét hozta az 1006. heti Mahasz slágerlista. A lista élén a Lord 27 évvel ezelőtt, kizárólag Ausztiában megjelent Big City Lights albumának újrakiadott verziója végzett – köszönhetően annak is, hogy a lemezt a Lord 40 éves születésnapi koncertjegyével együtt rengetegen vásárolták meg.

A TOP 40 első 26 helyezett albuma közül összesen 18(!) tartozik a jubileumi újrakiadás sorozatba, vagyis a rajongók is komolyan bevásároltak Kalapács József szeptember 14-ei, és a Lord 15-ei koncertjén. Az eredeti kiadók licence alapján megjelent albumok sikere még akkor is hatalmas eredmény, ha tudjuk, hogy az elmúlt években a csúcsra jutáshoz pár száz, a TOP 40-be történő kerüléshez pedig több tucat hanghordozó eladása is elegendő egy-egy kevésbé kiemelt héten. A lista itt található: http://www.mahasz.hu/?menu=slagerlistak&menu2=archivum&lista=top40&ev=2012&het=38&submit_=Keres

A lemezek többségének újrakiadásával évtizedes hiányt pótolt a Hammer Records stábja. A nemzetközi standardeknek megfelelő, bónuszokkal kiegészített, extra fotókkal illusztrált borítóval napvilágot látott, remaszterizált sorozat sikere a lemezvásárláshoz amúgy is hűségesebb, fanatikus rock és metal rajongók körében borítékolható volt, és a sikert csak segítette az újrakiadások apropóját adó, és szintén átütő sikerű dupla jubileumi koncert a  Petőfi Csarnok szabadterén.

kalapacs_jozsef01A két koncert és a lemezeladások kapcsán a Hammer Records kiadót vezető Hartmann Kristóf az alábbi nyilatkozatot adta ki: “Nagyon örülünk a kiadványsorozat pozitív visszhangjának, és ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki ehhez hozzájárult! Elsősorban a Lord zenekar jelenlegi és korábbi tagjainak, valamint Kalapács József minden zenészkollégájának és alkotótársának is legyen szó a klasszikus régi Gép albumokról, a korai Omen lemezekről vagy az első Kalapács szólóalbumot készítő stábról. A muzsikusok és dalszerzők zseniális munkája nélkül nem lennének több évtized próbáját kiálló korongok!

Köszönet jár minden igazi zenerajongónak, aki eredeti kiadványt vett ezekből a lemezekből akár most, akár korábban! Nagyon fontos, hogy megköszönjük a média segítségét és nyitottságát, hiszen a kulturális és közszolgálati jellegű médiumok műsoraiban az ünnepi események és kiadványok is nyilvánosságot kaptak. Többek között az MTI hivatalos hírrel, a Magyar Televízió, a Duna Televízió, a Hír TV, a Nóta TV, a Best Of Rock FM, a Lánchíd Rádió, a Kontakt Rádió, a Rádió 17, a Helyi és Heti Téma, a Pesti Est, a Magyar Narancs, a Színes RTV, a Magyar Hírlap, az Exit, az Új Ász, a Metropol, a HVG és számtalan egyéb nyomtatott, online és elektronikus médium híradással, riportokkal számolt be a Lord 40 és Kalapács József 30 éves munkásságáról!

Szomorúan kellett konstatálnunk, hogy a két nagy kereskedelmi televízió saját tehetségkutatóinak szereplői mellett nem látott lehetőséget a két jubiláló előadó megemlítésére. Némi elégtételt jelent, hogy a tehetségkutatók sokszor kérészéletű, “15 perces” sztárjainak albumait legalább 1 hétre kisöpörte két nagyszerű klasszikus hard rock és heavy metal előadó a az eladási listákról.” – szól a Hammer Records vezetőjének nyilatkozata.

A jubileumi koncert után a Kalapács zenekar október 12-én a Club 202-ben indítja a tavasszal megjelent Poklok és mennyek között album országos lemezbemutató turnéját, a Lord zenekar pedig folyamatosan koncertezik a jubileumi programmal az ország minden részén.

A jubileumi koncertekről készült DVD kiadványokon pedig már gőzerővel zajlik a munka, hogy még az idén napvilágot lássanak

Kapcsolódó weboldalak:

www.hammerworld.hu

www.metalshop.hu

www.kalapacs.net

www.lordzenekar.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.