Thursday, September 28, 2023
spot_img

Latest Posts

Zséda – Ötödik érzék

Dögös, okos, stílusos, nőies, izgalmas, érzéki, elegáns, varázslatos. Már a borító is. És persze ha Zsédáról, a hazai könnyűzene állócsillagáról van szó, biztosak lehetünk benne, hogy a korongot is érdemes lesz sokszor meghallgatni. Négy év várakozás után végre megjelent “Ötödik érzék” címmel a szólókarrierjének 10 éves jubileumát ünneplő Zséda ötödik nagylemeze. 

Az ötös a kreativitás, a játékosság, a szenvedély száma a számmisztikusok szerint. És valóban. Zséda ismét egy sokszínű, izgalmas, éveken át kiérlelt, tökéletesen mai zenei anyaggal áll a közönség elé. Ha még mindig az iskolapadban ülnénk, ez az album bizony 5-öst érdemelne. A 12 vadonatúj Zséda-felvétel közt van a könnyeinket kérő ballada, és van csajos-bulis-nevetős dal. Zséda lelkének minden színét felfedi a zene segítségével, rengeteg arcát mutatja meg azoknak, akik meghallgatják az Ötödik érzéket.
A lemez sokszínűségét az a néhány dal is jól mutatja, melyek már az album megjelenését megelőzően a rádiókba kerültek. A “Legyen úgy!” egy igazi mainstream sláger, a bulik és a nyár nagy kedvence volt, de a film noire hangulatú “Más Világ” is nagyon gyorsan megtalálta az utat a hallgatókhoz.

Zséda eddig csupán egyetlen egyszer mondott igent duett felkérésre, A “Valahol” című dalban Létray Ákos volt a partnere, a dal a 2008-as év legtöbbet játszott dala lett. Ezúttal is helyet kapott a lemezen egy duett, a “Hűtlen” című dalban Zséda partnere Majka, aki nyers erejével, karcos férfiasságával izgalmas színt visz a lírai balladába.
Az “Ötödik érzék” elkészítésében – az eddigi Zséda albumokhoz hasonlóan – a hazai könnyűzene legtehetségesebb szerzői közreműködtek: Létray Ákos, Moldvai Márk, Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és ifj. Malek Miklós mellett Szirtes Edina “Mókus” is készített dalokat az új albumra.
“Akik ismerik a lemezeimet, tudják, hogy a szövegek mindig nagyon fontosak voltak számomra. Szeretek és akarok magyarul énekelni. Hiszek abban, hogy nekünk, akik magyarul álmodunk, a zenében is magyarul kell eljuttatnunk az érzéseket, a gondolatokat a közönséghez. Hálás vagyok a szövegíróimnak, hogy segítenek nekem megtalálni azokat a szavakat, melyekkel legkönnyebben árad a zene.”
Geszti Péter, Valla Attila, Szabó Ági, és Orbán Tamás voltak azok, akik az Ötödik érzék szövegeit papírra vetették.
Hallgass bele az új lemezbe!
Zséda – Ötödik érzék (album medley)
A lemez mellett 2012 novemberében az énekesnő második kalendáriuma is megjelenik az Alexandra kiadó gondozásában, Zséda 2013, Utazz velem! címmel.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.