Sunday, June 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Zorán: a decemberi Aréna-koncert jó ideig az utolsó lesz

Tizedik alkalommal lép fel Zorán december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában, illetve elődjében, a BS-ben; az előadóművész sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy jövőbeni tervei között nem szerepel egy újabb ilyen nagyszabású koncert.
 “Egy Aréna-koncert megszervezése, előkészítése olyan hatalmas munkával jár, amelyet, úgy érzem, a közeljövően nem fogok újra végigcsinálni. A december 29-i fellépésre azonban nagyon készülök szokásos csapatommal” – jelentette kiSztevanovity Zorán.
A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes-gitáros öt év elteltével játszik újra az Arénában, az év végére tízes szériává bővülő koncertsorozata 1992-ben kezdődött a Budapest Sportcsarnokban. Mint szerdán elmondta, a december végi estén természetesen eljátssza a csaknem 35 évvel ezelőtt (a Metró együttes feloszlása után) kezdődött szólókarrierje legnagyobb slágereit, ugyanakkor bemutat néhány dalt október elején megjelenő új stúdióalbumából, a Körtánc címűből is.
“A lemez és a koncert címe egyaránt Körtánc lesz, az alcím pedig Kóló, ami egy balkáni néptánc, amelyben összekapcsolódnak az emberek. Azért választottam ezt, mert úgy gondolom, bármi is történik körülöttünk a világban, a zene olyan rendkívüli dolog marad, ami ki tudja emelni az embert a nehézségekből. A zenélés számomra létforma, örömforrás, ez a jó érzés remélhetőleg a koncerten is érezhető lesz” – hangsúlyozta a 69 éves Zorán.
Körtáncon két szám is – mindkettő Presser Gábor szerzeménye – délszláv zenés ritmikai világot hordoz, ami visszanyúlik származásához, hiszen testvérével, Dusánnal együtt Belgrádban született. “Az album legtöbb dala Presser-Dusán kompozíció, de egy számot magam jegyzek, ami ritkaság, bár szoktam írni, ezeket azoban általában le is selejtezem még a lemezre kerülés előtt. Az albumon közreműködik Presser Gábor, Lantos Zoltán hegedűvirtuóz, Jávor Ferenc Fegya, a Budapest Klezmer Band alapítója, valamint Kovács Ferenc Öcsi trombitás ésSzabó Tamás is” – sorolta Zorán.
Az Aréna-koncerten várhatóan közülük is színpadra lépnek néhányan, a Zoránt régóta kísérő csapat összetétele változatlan: Horváth Kornél (ütőhangszerek),Sipeki Zoltán (gitár), Lattmann Béla (basszusgitár), Gyenge Lajos (dob),Kovács Péter Kovax (billentyűs hangszerek), Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara (vokál).
Zorán elmondta, hogy a közeljövőben Göteborgban is fellépnek a svédországi magyar kolónia meghívására.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.