Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Zeneszöveg.hu beszélgetések – dalszerzőkkel, szövegírókkal 2. rész Hajós András

Művészetek Völgye (07.24.-08.02.) különkiadás

hajos_andras_photoHajós András operáról, szövegírásról, színdarabírásról, hobbiról

Hajós András, az idei, jubileumi Művészetek Völgye udvargazdája – énekes, zenész, dalszerző, szövegíró és humorista szerzői pályája egy, kétrészes, kötetlen ugyanakkor komolyabb hangvételű beszélgetésben, amelyben kicsit közelebb enged magához egy egészen más szempontból, mint ahogyan eddig ismerhettük őt. Zeneszöveg.hu beszélgetések címmel új sorozat indul, melyben dalszerzők és dalszövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból.

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek – legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig – összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.

A Zeneszöveg.hu megköszönve mindenkinek az eddigi közös munkát, most megmutatja, kik rejlenek a versszakok, rímek és gondolatok mögött. A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg, helyszínként pedig a budapesti Muzikum Klub & Bisztró szolgál. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket.

A Hajós Andrással folytatott beszélgetés első darabja az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=WCG9y651bYs

A folytatás jövő kedden, azaz július 7-én jelenik majd meg, melyben a Művészetek Völgye szervezője, Jakab Natália is megszólal majd.

A beszélgetés-sorozat első darabja Paksi Endrével, az Ossian frontemberével itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL6wlDqXns3U0WbhIOOt7vLQMahIsNBtBk

A beszélgetések folyamatosan jelennek majd meg a Zeneszöveg.hu hivatalos Youtube csatornáján, érdemes tehát feliratkozni rá:

https://www.youtube.com/channel/UC2J0zUwDRqWAnMoIRSuXGkQ

További infók: www.zeneszoveg.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.