Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Zene, technológia és természet keveredik Björk legújabb albumán

A természet világa és az iPad táblagépek alkalmazásai keverednek egymással Björk legújabb, az izlandi énekesnő által app-albumnak nevezett lemezén.
A különc előadóművészBiophilia című stúdióalbuma – az egyes dalokhoz tartozó iPad-alkalmazásokkal együtt – hétfőn került a boltok polcaira és célja, hogy teljes audiovizuális élményben részesítse a hallgatókat.
A megjelenést megelőzően az énekesnő az AP hírügynökségnek elmondta, hogy a kreatív munkafolyamat során mindig “a dalok szerkezetében és formájában” rejlő lehetőségeket keresi. Legújabb albumának elkészítésekor is ebben a szellemben kezdett együttműködésbe egy iPad-alkalmazásokat gyártó csapattal és különböző zenészekkel.
Mindezektől függetlenül Björk “inkább csak kiegészítőként” tekint a technológiai különlegességre, és úgy véli, hogy rajongóinak nagy része valószínűleg a megszokott formában fogja meghallgatni az albumot. A Biophilia hagyományos CD-formátumban is megjelenik.
Az énekesnő számára a szülőhazájának szépsége is hatalmas inspirációs forrást jelent. Mint elmondta: a környezet és a zene közötti kapcsolat egyszerre “könnyed és természetes”.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.