Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

ZEN-AID for Japan

Juventus Rádió segélykoncert Japánért 25 sztárfellépővel
2011. április 21. SYMA Csarnok
Bryan Adams volt az első  olyan világsztár, aki reményét fejezte ki, hogy a zenei világ  összefog a cunami sújtotta Japán megsegítéséért, és sikerül egy újabb Live Aid koncertet megszervezni. A Juventus rádió kezdeményezésére Magyarországon az elgondolást azonnal tettek követték, hogy sikerüljön egy olyan nagyszabású koncertet hazai zenészek közreműködésével „összehozni”, amelyről Bryan Adams világszinten beszélt.
A hazai zenei világ, a média, az üzleti világ összes területéről rengeteg felajánlás  érkezett. A koncertszervező cégek közül szinte az összes jelentkezett a felhívásra, akik közül a hallgatók végül   a Danubius Music Hungary szervező cégre voksoltak, akiknek a nevéhez számos nemzetközi és magyar produkció neve fűződik. A zenészek lelkesedése pedig elképesztő volt, hiszen szinte minden percben újabb és újabb előadó, illetve zenekar jelentkezett, hogy elvállalja, ingyen fellép a rendezvényen. Néhány nap alatt össze is állt a végleges névsor és az időpont is.
2011. április 21-én a Syma Csarnokban így fellép a Bikini, Balázs Fecó, a Zanzibár, Zséda, Rúzsa Magdi, a Back II Black, Szekeres Adrien, Mobilmánia, Király Viktor, Csepregi Éva és Ádám, Fiesta, Republic, Tóth Gabi, Gáspár Laci, Dobrády Ákos, Tóth Vera, Lányi Lala, az Edda, Fekete Dávid, a Balkan Fanatik, a Hard,  Vásáry André, Bon-Bon, Rácz Gergő, az isaszegi Klapka György Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kórusa, valamint a Concerto Budapest négy vonósa, köztük a japán származású Kakutani Satoko.
A koncertet segítők sora azóta is csak bővül, hiszen rengetegen ajánlottak fel médiafelületeket, plakáthelyeket, és számos más reklámfelületet ahhoz, hogy az esemény híre a lehető leghamarabb a lehető legtöbb emberhez eljusson. A Zen-Aid elnevezés az egyik kreatív hallgató, Crenkovics Ágnes ötlete volt, hiszen ahogy mondta, ennek a szóösszetételnek a jelentése „égi és emberi összefogás, segítség”. A hallgatókról ráadásul egyébként is elmondhatjuk, hogy szinte ők a legaktívabbak, hiszen a koncert szervezőjét ők választották meg,  és a fellépőkre is ők tettek javaslatokat. A reggel elhangzó felhívás után kora délutánig volt idejük beküldeni az ötleteiket arra vonatkozóan is,  hogy milyen legyen a koncertet hirdető plakát. Néhány óra leforgása alatt rengeteg pályázat érkezett, ezek közül a legtöbb voksot Birán Balázs terve kapta.  Az is a hallgatók döntése volt, hogy a majd befolyó összegből milyen formában járuljanak hozzá Japán katasztrófa sújtotta területeinek újraépítéséhez. A legtöbb szavazat egy emlékpark építésének ötletére érkezett, amelyet az egyik japán városban hoznak majd létre. Az ott élők számára a parkok ugyanis mindennapjaik egyik legfontosabb helyszínei, ez pedig ráadásul csendes emlékezésre készteti majd a látogatóit. Akik jártak már ilyenben a távoli országban jól tudják, hogy ezeknek a helyeknek erős energiája van, ahol az ott pihenők észre sem veszik, hogy órák óta csak csendben ülnek és gondolkodnak. Egy tipikus japánkertben mindig van víz, sziget, szigetre vezető híd, lámpás, teaház vagy kerti pavilon, a leggyakoribb ott ültetett növények pedig a bambusz, az örökzöldek, a lombhullató fák, illetve a páfrányok és mohák. Az, hogy ez a kert hol legyen, illetve annak építésének megszervezésében a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei segítenek, akiknek képviselői elsőként utaztak Japánba Magyarországról, hogy ott személyesen segítsenek és azóta is rendszeresen mennek kisebb csoportokban a katasztrófa sújtotta területekre. Ennek megfelelően az koncerten összegyűlt összeget is személyesen viszik  ki abba a városba, ahol a kert épül majd, így biztosítva, hogy a pénz valóban odakerüljön, ahova a szervezők és a koncertlátogatók szánták.
A jegyek a Ticketpro hálózatában kaphatóak 2990 forinttól, akik egyébként szintén hozzájárultak a koncerthez azzal, hogy ingyen vállalták a jegyterjesztést és állják a hozzá tartozó költségeket is.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.