Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

Világzenei est Csíkszeredában

A kelta, magyar és keleti népzenei hagyományokat a pop, progresszív rock és dzsessz stíluselemeivel ötvöző budapesti Lighthouse és a csíkszeredai Role együttes lép színpadra Csíkszeredában a hétvégén.
A kettős koncertnek a Szakszervezetek Művelődési Háza ad otthont február 13-án, szombaton 19 órától. Egy hónappal ezelőtt a csíkszeredai együttes volt a Lighthouse vendége Budapesten, a Fészek Művészklubban. A két formáció közti kapcsolat egy hatérokon átívelő program, a HungaroConnections keretében valósult meg. A program alapja az Előadóművészi Jogvédő Iroda és a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért pályázata. Ennek célja egy-egy magyarországi és külföldi együttes szakmai kapcsolatának kialakítása közös koncertek révén, melyeket mindkét országban a házigazdának kell megszerveznie. Mint Nagy Tivadartól, a Role vezetőjétől megtudtuk, ők egy válogatás műsorral lépnek színpadra szombat este.
A Lighthouse együttes 2004-ben alapította Gulyás Péter, és azóta számos fesztiválon, egyházi és civil rendezvényen megfordultak már. Első lemezük 2006-ban jelent meg, Végtelen utazás címmel, ezt követte a 2008-as First Light. Tagjai: Gulyás Péter – hat és tizenkét húros gitár, vokál, zene, Brátán Vera – ének, ír furulya, Coleman – fusion dob, udu, cajonga és más ütőhangszerek, Kelemen Gábor – ütőhangszerek, akusztikus effektek, Ásmány Kata – fuvola, ír furulyák, népi furulyák, vietnami fuvola, vokál, versek, Banos Gergely – hathúros bundnélküli basszusgitár, basszusgitárok, Bencze Boglárka (Tücsi) – elektromos hegedű, hegedű, vokál, Grencsó István – szaxofonok, duduk.
szekelyhon.ro

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.