Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Vikidál nem vállalta a Dinamit-koncertet

A zenekart 1979-ben a Skorpió együttes három tagja alapította: Szűcs Antal Gábor, Németh Gábor, Papp Gyula. Ehhez csatlakozott a P-Mobil együttesből Vikidál Gyula és a Mini együttesből Németh Alajos. A média supergroupként emlegette a kőkemény rockot játszó zenekart. Összesen két kislemezt és két nagylemezt készítettek. (Dinamit, Híd.) Mindkét nagylemez csúcsokat döntő példányszámban fogyott el, köszönhetően az együttes óriási népszerűségének. Emlékezetes dalaikból néhány: Tinédzser dal, Dinamit a vérem, Igazság, Dzsungel harc stb…
A médiában sokat hangoztatott igazságtalan és rosszindulatú rágalmak ellenére a zenekar folyamatosan teltházak előtt, óriási sikerrel játszott.
A DINAMIT végül 1982-ben feloszlott, és a mai napig – a 2009. december 28-i szombathelyi koncerten kívül – egyetlen koncertet sem játszott. (Ebben az időszakban a Tinédzser dalt több mint háromszázezren töltötték le az internetről.)
Az elmúlt 30 év alatt a zenekar tagjait folyamatosan presszionálta a közönség az újrakezdésre. Megalakulásuk 25. évfordulója alkalmából el is kezdődött a szervezés, de Vikidál Gyula nem vállalta a szereplést. A következő években is voltak próbálkozások, de végül nem vezettek eredményre.
2009. nyarán szerencsés találkozás történt a kiváló torkú Kálmán György énekessel és abban a pillanatban kiderült, hogy ismét lesz Dinamit! Ő az új énekes!
Kálmán György az együttes legfiatalabb tagja. 1993 óta énekel különböző rock formációkban. 1999-ben alapította a Pandora együttest, ahol szinte csak Dinamit és P.box számokat énekelt. Németh Alajost – egyéb elfoglaltságai miatt – Zselencz László váltotta fel a basszusgitáros poszton.
A zenekar tagjai mind kiváló muzsikusok, akik az elmúlt 30 évben folyamatosan különböző élvonalbeli formációkban zenéltek. Bővebb információ megtalálható a DINAMIT honlapján.
Az első nagyszabású visszatérő koncert 2010. február 20-án, Budapesten a Petőfi Csarnokban lesz. A zenekarral és a koncerttel kapcsolatban óriási az érdeklődés. Honlapjukon látható és hallható egy próbán készült hang- és képfelvétel. Ezen a felvételen az új formáció nyolc DINAMIT számot játszik rövidített változatban. A zenekar nem csak erre a rendhagyó koncertre állt össze, hanem folyamatosan dolgozni fog és még várhatóan ebben az évben egy új albumot szándékozik kiadni.
DINAMIT koncert
2010. február 20., 18 óra
Petőfi Csarnok
Tagok:
Kálmán György – ének
Németh Gábor – dobok,
Papp Gyula – billentyűk
Szűcs Antal Gábor – gitár,
Zselencz László – basszusgitár
Vendég: Időgép, Papa Blues Band

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.