Friday, September 22, 2023
spot_img

Latest Posts

VII. Budapesti Újévi Koncert – Mága Zoltán és öt kontinens világhírű művészei

Zakhar BronKorunk egyik legnagyobb hegedűművésze Zakhar Bron, és a lírai tenor szerepek világhírű előadója Saimir Pirgu is fellép a grandiózus gálaesten

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre 2015. január elsején a Kárpát-medence legnagyobb és legszínvonalasabb újév köszöntő gálaestje, a Budapesti Újévi Koncert, a Papp László Budapest Sportarénában. Mága Zoltán hegedűművész ezúttal világszínpaddá varázsolja az Arénát, hogy az öt kontinens világhírű előadóművészeivel egy grandiózus show-műsor keretében kápráztassa el a közönséget. A VII. Budapesti Újévi Koncert színpadán köszönthetjük korunk egyik legnagyobb hegedűművészét, Zakhar Bront; valamint a lírai tenor szerepek világhírű előadóját, Saimir Pirgut. Sztárvendégeként lép színpadra Valentina Nafornita nemzetközi hírű szoprán is.

Saimir PirguMága Zoltán hegedűművész, aki a világ legrangosabb koncert- és színháztermeiben hirdeti a magyar nép kulturális gazdagságát, a VII. Budapesti Újévi Koncertjén világszínpaddá alakítja az ország legnagyobb sportlétesítményét. A Prima Primissima-díjas virtuóz ezúttal öt kontinensről invitál meg világ- és nemzetközi hírű művészeket a Kárpát-medence legnagyobb újévi koncertjére. A VII. Budapesti Újévi Koncert színpadán köszönthetjük korunk egyik legnagyobb hegedűművészét és talán legkiválóbb zenepedagógusát a világhírű Zakhar Bront. Az orosz származású művész a világ zeneéletének elismert, különleges alakja megnyerte a legjelentősebb hegedűversenyeket, koncertezett világszerte jelentős zenekarokkal és karmesterekkel. Mága Zoltán másik sztárvendége, a lírai tenor szerepek világhírű előadója, az Olaszországban élő albán származású Saimir Pirgu lesz, akinek hangjáról és énektechnikájáról Plácido Domingo is felsőfokon nyilatkozott. Saimir Pirgu tehetségét méltató cikkek sorra jelennek meg az Opera Today-től kezdve a Los Angeles Times-on át a The New York Timesig. A világhírű fiatal művész – aki a legendás, többszörös Grammy-díjas olasz operaénekes Luciano Pavarotti mentoráltja volt a tenor haláláig -, a világ számos rangos színpada után a magyar közönséget kápráztatja el az operairodalom remekműveivel. Színpadra lép Valentina Nafornita nemzetközi hírű szoprán is, aki a Moldovai Köztársaság üdvöskéjeként a BBC Cardiff Singer of the World című nagy múltú énekverseny legfiatalabb győzteseként tett szert világhírnévre. A fiatal szoprán jelenleg a bécsi Staatsoper tagja. Európa és Ázsia neves fellépőinek neve immár nem titok, a többi kontinens előadóit szervezők később jelentik be.

VI. BÚK_01A VII. Budapesti Újévi Koncert Mága Zoltán eddigi legkiválóbb gálaestje lesz, ugyanis a Budapesti Újévi Koncert nemzetközi hírének köszönhető, hogy Amerika legnagyobb közszolgálati televízió-társasága a Public Broadcasting Service (PBS) Magyarországot és a magyar kultúrát is népszerűsítő önálló show-műsort készít a hegedűművésszel Zoltán Mága: From Budapest with Love címmel. Nemcsak az elmúlt évek feledhetetlen gálaestjei, de ez a felkérés, kulturális misszió is kötelezi a művészt arra, hogy évről évre felülmúlja az előző esztendő sikerét. A hazai közszolgálati és kereskedelmi televíziók közvetítései révén pedig nemcsak a teltházas Aréna közönségének, hanem több tízmillió tévénézőnek is fantasztikus élményben lesz része. A világhírű művészek mellett a legkiemelkedőbb és legrangosabb hazai előadók is fellépnek, a színes repertoár garancia arra, hogy mindenki találkozhat a számára ismert és kedves dallamokkal.

Mága Zoltán2Mága Zoltán világhírű sztárvendégeivel az elmúlt hat esztendőben minden január elsején este, már több Guinness-rekordot is felállítva, 13 ezer emberrel együtt köszöntötte az újévet, így a közös koccintás 2015-ben sem marad el. A különleges zenei csemege, a lenyűgöző látvány- és show-elemek, a meglepetés és az újdonság varázsa a VII. Budapesti Újévi Koncerten is garantált.

Noha Mága Zoltán a 100 állomásos magyar zenei kultúrát népszerűsítő világkörüli turnéja miatt rendkívül elfoglalt, minden szabad percében a Kárpát-medence legnagyobb újévi gálaestjére készül. Pár napja tért haza Dél-Koreából, ahol a Söuli Operaházban adott teltházas koncertet. A Hegedűvel a világ körül missziósorozat már eljutott a Kárpát-medence nagyvárosaiba, Nyugat-Európába és az amerikai kontinensre. Októberben a világ egyik legrangosabb koncerttermében, a Zene templomának is nevezett New York-i Carnegie Hallban adott nagy sikerű koncertet, majd Kanadában, Torontóban, varázsolta el az amerikai kontinensen élőket. A Szeretet hegedűse decemberben visszatér az Egyesült Államokba, hogy Hollywoodban, a Dolby Theatre-ben – ahonnan az Oscar-díj átadásokat közvetítik a világ minden országába -, koncertet adhasson a legkiválóbb magyar zeneszerzők és világhírű komponisták műveiből. A gálaműsorban együtt szerepel a hegedűvirtuóz Natalia Cole világhírű énekesnővel, és Paul McCartney-val, a legendás Beatles együttes tagjával, valamint David Foster neves zenei producerrel. Még karácsony előtt, Bécsben, a Winer Christmas koncerten világhírű művészekkel közösen szórakoztatja a nagyérdeműt, az exkluzív gálát az élő televíziós közvetítések révén 40 országban láthatják a nézők.

Budapest, 2014. november 10., Cabbage PR

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.