Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

Vásáry André koncert

image001-Kolozsvár, Kolozsvári Magyar Opera, december 20. 19:00 óra

-Nagyvárad, Nagyváradi Állami Filharmónia, Enescu-Bartók Hangversenyterem, december 23.

 

André, aki világviszonylatban is különleges zenei értéket képvisel, az elmúlt években kiemelkedő utat járt be a hazai kulturális életben. Emlékezetes fellépései voltak Magyarország legnagyobb koncerttermeiben, fesztiváljain többek között aMűvészetek Palotájában, a Budapesti Kongresszusi Központban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon, vagy a Magyar Dal Napján. A színházlátogatók a Pesti és a Nemzeti Színházban találkozhattak vele egyedi hangfekvésére írt szerepeiben, a templomi koncertek kedvelői pedig az ország legnagyobb templomaiban, pl. az Esztergomi Bazilikában, a Ceglédi Református Nagytemplomban vagy a Debreceni Nagytemplombangyönyörködhettek az általa nyújtott, nem mindennapi zenei élményben.

Hallgatósága széles réteget képvisel, a fiatalokat éppúgy képes megszólítani, mint az idősebb generációt. 2011-ben Fonogram – Magyar Zenei Díjra jelölték “Az év hazai kortárs komolyzenei albuma” kategóriában, a három arany és egy platina lemez pedig híven tükrözi a közönség elismerését.

 

A 2010-ben megjelent 13 karácsonyi örökzöldet, illetve klasszikus komolyzenei és egyházi művet tartalmazó, szimfonikus zenekari kísérettel felvett csodálatos karácsonyi albuma volt az elindítója az azóta már hagyománnyá vált adventi koncertturnéjának, melynek során a Művész számos magyarországi és határ menti településen nyújtott különleges zenei élményt, lelki felkészülést, ünnepi ráhangolódást hallgatóságának. A műsor alapjául szolgáló “Ünnep” című lemeze megjelenését követően egy hét alatt arany lemez, néhány hónapon belül platina státuszú lett, igazolva a hatalmas érdeklődést a közönség részéről.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.