Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Varga Petiért énekelnek

A Hajrá Peti! Alapítvány 19 ismert énekest kért fel arra, hogy énekeljék el együtt a Váltsd valóra című dalt. Az együtténeklés célja, hogy felhívják a figyelmet Varga Petire és sorstársaira. A példátlan összefogást mi sem jellemzi jobban, mint hogy az X-Faktor és a Megasztár szereplői is vállalták a közös vokálozást. A számhoz hamarosan elkészül egy klip is.

Varga Peti kétévesen, 2006. december 2-án vacsora közben félrenyelt, rövid idő alatt leállt a légzése és a keringése. A gyorsan kiérkező mentőknek sikerült újjáéleszteniük a kisfiút, ám hamarosan kiderült: Peti megvakult, végtagjai lebénultak. Hetekig kizárólag orrszondán keresztül lehetett táplálni, légzésének biztosításához gégekanül beültetése vált szükségessé. Peti komoly javulását csakis költséges külföldi kezelésekkel lehetett elérni. Akkor a család barátai létrehozták a Hajrá Peti! Alapítványt, és a befolyt pénzekből kiutaztatták Petit Kínába a kezelésekre. A kisfiú állapota rohamosan javult, visszanyerte látását, már orrán veszi a levegőt, beszélni, járni ugyanakkor még nem tud. Az alapítvány jelenleg több, hasonló sorsú gyermek gyógyíttatását segíti. A közhasznú szervezet számos jótékonysági akciót, koncertet szervezett.

Most 19 ismert énekest állított az ügy mellé, hogy közösen elénekeljenek egy dalt, és ezzel felhívják a figyelmet a segítségre szoruló gyermekekre. A produkcióban részt vesz Schodeinde Dorka (X-Faktor), Szabó Mariann (X-Faktor), Mező Misi (Magna Cum Laude), Bartók Eszter, Pély Barna, Galambos Dorina, Szolnoki Péter, Gerendás Péter, Váczi Eszter, Nagy Laci (Gitano), Veress Mónika (Babos Project, Nika), Kolipka Évi, Pripojszki Mátyás, Kovács Gréta (Soho Music Band), Kállai-Kiss Zsófia (X-Faktor), Petrik György (Mr. PapaGiorgio), Nagy Adrienn és Hajdu Klára.
A dalhoz – melynek zenéjét Galambos Dorina és Nánási Péter, szövegét Petrik György írta – klip készül, a felvételeket január 4-én vették fel a Pannónia Stúdióban, ahol az énekesek mind megjelentek.
kultura.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.