Friday, December 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Válogatáslemezt adott ki a Scorpions Comeblack címmel

– Megjelent a hard rock veterán csapata, a Scorpions Comeblack című albuma; az idén kétéves világkörüli búcsúturnét befejező, több mint negyven év zenélés után visszavonuló formáció saját munkásságából válogatott, új hangszereléssel.

    A német együttes a nyolcvanas években megjelent kedvenc szerzeményeinek újraértelmezett, modern változatait adta közzé, illetve a hatvanas-hetvenes évek nagy slágereit dolgozta fel – közölte a Sony Music Hungary az MTI-vel.
A hanghordozón olyan nagy sikerek hallhatók, mint a Rock You Like A Hurricane, a Blackout, a Wind of change, a Still Loving You vagy a Rhythm of Love. A feldolgozások közé tartozik például az Across The Universe című Beatles-szám, a Children of the Revolution a T. Rex-től vagy a Ruby Tuesday a Rolling Stones-tól.
Világkörüli búcsúturnéja keretében idén júniusban a Papp László Budapest Sportarénában is fellépett Klaus Meine énekes és csapata. A rockformáció tagjai Sting in the Tail című nagylemezük tavaly márciusi megjelenésekor jelentették be, hogy világkörüli búcsúturnét tartanak. A visszavonulást Rudolf Schenker gitáros így indokolta: “Egyszerűen mindent elértünk, amiről csak álmodtunk, sőt, még annál is többet. Koncertjeink és lemezeink még mindig nagy sikerek világszerte. Úgy döntöttünk, hogy a csúcson hagyjuk abba, így méltósággal és még hitelesen fejezhetjük be pályafutásunkat közel 65 évesen is”.
A Scorpions elődjének számító zenekar 1965-ben alakult, a Sarstedt német kisvárosból származó Michael és Rudolf Schenker gitárosokhoz 1969 végén csatlakozott Klaus Meine énekes. Első lemezük 1972-ben jelent meg Lonesome Crow címmel. Európa nyugati fele után a hetvenes évek végére meghódították Ázsiát, majd a nyolcvanas években az Egyesült Államokat. A Lovedrive című korongjuk első aranylemezük lett a tengerentúlon.
1984-ben a zenekar első és máig egyetlen német rockegyüttesként három egymást követő este zenélt a zsúfolásig megtelt Madison Square Gardenben New Yorkban. A nyugati rockbandák közül másodikként – a Uriah Heep után – játszottak 1988-ban a Szovjetunióban, 1990-ben pedig koncerteztek a berlini fal helyén is. 1995-ben a Ruanda megsegítésére rendezett koncerten előadták White Dove című számukat, amely az Omega Gyöngyhajú lány című dalának angol nyelvű átirata. 2000-ben közös koncertet adtak az ezredforduló alkalmából a Berlini Filharmonikusokkal, ebből született Moment of Glory című lemez.
Az együttes százmilliónál is több eladott albummal, számos arany- és platinalemezzel rendelkezik, és az Echo-díjtól a World Music Award-ig számos jelentős zenei elismerést megkapott.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.