Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Újra robban a DINAMIT – lemezbemutató dec.29-én!

A legendás Dinamit zenekar tavaly újra úgy döntött, hogy Kálmán György énekessel harminc év után újra a hazai rockzene szinpadára lép! Először Szombathelyen csaptak a húrokba, ahol a közönség reakciója bebizonyitotta, a Dinamit dalai kiállták az idő próbáját. A sikersorozat  egy nagyszabású koncerttel folytatódott februárban, a Petőfi Csarnokban , amely az év további részében számos további, fergeteges bulival folytatódott. A Dinamit együttes természetesen nem csak a múlt sikerét akarta életre kelteni, hanem stilusát megőrizve, de mai hangzású, aktiv zenekarként szeretne működni, ezért a fiúk elkészitették új albumukat, Játszd, ahogy akarod cimmel. A Dieselben tartandó koncerten a régi, jól ismert slágerek mellett az album dalait élőben hallgathatják meg a ma is ugyanolyan lelkes régi, és az új rajongók!

A Dinamit együttes 1979-ben alakult a Skorpió három tagjából, (Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula, Németh Gábor) valamint hozzájuk csatlakozott Vikidál Gyula (P.Mobil) és Németh Alajos (Mini). A nagy sikerű szupergroup három éves fenállása alatt két nagylemezt és két kislemezt készített, ezek közül a “Tinédzser dal” minden idők legnagyobb példányszámban eladott magyar kislemeze. Több kirobbanó sikerű nóta fűződik a zenekar nevéhez, például a “Dinamit a vérem”, “Engem ne sajnáljatok”, “Néma kőszobor”.

A médiában sokat hangoztatott igazságtalan és rosszindulatú rágalmak ellenére a zenekar folyamatosan teltházak előtt, óriási sikerrel játszott. A DINAMIT végül 1982-ben feloszlott, és tavaly decemberig egyetlen koncertet sem játszott. Ennek ellenére a rajongók ugyanolyan lelkesedéssel hallgatták a dalaikat, amelynek egyik legékesebb bizonyitéka, hogy ebben az időszakban a Tinédzser dalt több, mint háromszázezren töltötték le az internetről.

Az elmúlt 30 év alatt a zenekar tagjait folyamatosan presszionálta a közönség

az újrakezdésre. Megalakulásuk 25. évfordulója alkalmából el is kezdődött a szervezés, de Vikidál Gyula nem vállalta a szereplést. A következő években is voltak próbálkozások, de végül nem vezettek eredményre. 2009. nyarán szerencsés találkozás történt a kiváló torkú Kálmán György énekessel és abban a pillanatban kiderült, hogy ismét lesz Dinamit! Németh Alajost – egyéb elfoglaltságai miatt – Zselencz László váltotta fel a basszusgitáros poszton. A dobos továbbra is Németh Gábor, a gitáros Szűcs Antal Gábor, a billentyűs pedig Papp Gyula.

DINAMIT
lemezbemutató  koncert
2010. december 29., 20 óra
Diesel club

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.