Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Új, vidám Nemzeti dal született!

Mátyássy Szabolcs zeneszerző is belevágott a magyarság történetének egyik legnagyobb alkotásának, a Nemzeti dalnak megzenésítésébe. A szerzeményt március 15-én a legkedveltebb hazai sztárok – többek között Vastag Tamás, Tóth Andi, Kiss Ramóna, Détár Enikő, Varga Miklós Egyházi Géza, Oláh Ibolya, Borbély Richárd vagy Xantus Barbara… – előadásában élőben is hallhatjuk a Talpra, magyar! ősbemutatóján.
A Nemzeti dalt közel harminc népszerű színész adja majd elő a Talpra, magyar! rockmusical premierjén a Papp László Budapest Sportarénában. Az új Nemzeti dal a hagyományokkal szakítva egy vidám, lendületes szerzemény lett, amely méltóan dolgozza fel Petőfi Sándor forradalmi hevületű szerzeményét. „Nem hiszek abban, hogy egy alkotásnak hasonlítania kell valamire vagy valamit másolnia kell. Ez musical, rockos hangzással. A szabadságharcnak állítunk emléket, amely minden magyar embernek szól mindenféle izmus nélkül.” – jegyzi meg a zeneszerző, aki egyébként Bartók Plusz Operafesztivál 2016. évi operaíró versenyének nyertese. A darabban egyébként 18 zeneszámot hallhatunk majd, mind Mátyássy Szabolcs szerzeménye.
A Talpra, magyar rockmusicalben szereplő színészek is megszerették a dalt. „Nagyon jó hangulatban telnek a próbák. Amikor elhangzik a Nemzeti dal a darabban, én éppen a szabadságharc egyik csatájából térek vissza. Korábban eltűntem, szeretteim már azt hitték, hogy odavesztem. Ennél a jelenetnél az én szerepem eléggé keserédes, külön ezért is örülök, hogy ez a szerzemény reményteljes és örömteli hangzású lett.” – meséli Vastag Tamás, aki a darab egyik főszereplője, és szólót is énekel a Nemzeti dalban.
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját ünnepeljük meg ezzel a látványos rockmusicallal. Szurdi Miklós rendező – aki Topolcsányi Laurával a darab írója is – azt is elárulta nekünk, hogy ezúttal nem a fejünkben nagy történelmi pillanattá kövesült történetet akarták bemutatni, hanem azt, ahogyan a hús-vér emberek megélhették ezt a másfél éves küzdelmes időszakot.  A kétrészes darab egyébként a debreceni és a szegedi színházban játszódik, és nem lesz híja szerelmes eseményszálaknak sem. Mindeközben monumentális díszletek és korhű jelmezek varázsolják elénk a korszakot.
 
Nemzeti dal: https://www.youtube.com/watch?v=6nAde55jxtw
Talpra, magyar!
rockmusical két részben
Papp László Budapest Sportaréna

  1. március 15. 19:00 óra

Jegyvásárlás: https://talpra-magyar-rockopera.broadway.hu/2018-03-15-19-00
Írta: Szurdi Miklós és Topolcsányi Laura
Zene: Mátyássy Szabolcs
Rendező: Szurdi Miklós


Szereplők:
Baranyi Hanna, Borbély Richárd, Détár Enikő, Egyházi Géza, Fehér Adrienn, Gulyás Hermann Sándor, Kiss Ramóna, Kósa Zsolt, Miller Dávid, Moravetz Levente, Oláh Ibolya, Pásztor Máté, Pesák Ádám, Petridisz Hrisztosz, Rubóczki Márkó, Széles Flóra, Telegdi Kamilla, Tóth Andi, Xantus Barbara, Varga Miklós, Varga Szabolcs, Varga Vivien, Vastag Tamás, Vizi Dávid, Zayzon Csaba.
 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.