Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

Új lemezzel rukkol elő a Peca

Immár második lemezét adja ki a különböző kultúrák zenéit egyedien elegyítő zenei kultúrmixer, a PECA.
A “fehér-kaukázusi afrobeat”, pontosabban afro-latin-balkán-magyar-cigány zenét beolvasztó banda magyar-spanyol szövegeivel, pörgős dallamvilágával igazi koncertzenekar. Ezt meg is tapasztalhatják az érdeklődők december 16-án, a lemezbemutatón, a Mika Tivadarban –olvasható ajánlójukban.
A PECA egyedi módon képes összekapcsolni a különböző kultúrák zenéit. A magyar népzene mellett jelentős helyet kapnak nyugat-afrikai tradicionális hatások, az afrobeat és a latin zene, s ezzel együtt Kelet-Európa és a Balkán teljes zenei spektruma. A most megjelenő, tíz számot tartalmazó LP is erről tanúskodik.

A Kiráz a hideg névre keresztelt hanganyag már lassan két éve bújkál a zenekar tarsolyában, s egy-egy koncerten már fel is csendültek róla dallamok, de most érett meg az idő, hogy korong formát is öltsön. A lemezen ott a “fehér-kaukázusi afrobeat” azaz afro-, latin-, balkán-, magyar-, cigány hatást tükröző, dinamikus, perkusszív jellegű zene, melyben egyaránt vannak instrumentális és énekes számok
magyar, illetve spanyol nyelven. Az – egy-két lassabb-elszállósabb daltól eltekintve –alapvetően táncolós-pörgős dalokat rengeteg egzotikus és tradicionális ütős illetve fúvós hangszer teszi még izgalmasabbá. “Ezen a lemezen saját történeteimet dolgoztam fel”– mondta Gábos Barna, a PECA alapítója, aki legalább annyira vallja magát zenésznek mint horgásznak. Ezért is tér vissza a lemez számos dalában a horgászat mint vezérmotívum.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.