Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Új Korai Új Korai Öröm, új pörgés!

A zenekar új, immáron kilencedik sorlemeze, amely az R33 Stúdióban készült, 2010. március első hetében jelenik meg az 1G Records gondozásában. Míg a Vécsi Tibi és Kilián Zoli fémjelezte banda enyhén szólva átalakult, a hangzásvilágban semmi különösebb változás nem volt észrevehető. Na, de ezt most így hogyan is fogjuk át?
Az új albumon a koncertekről is ismert erőteljes dob és basszus, percussion ritmusszekción kívül meghatározóak Szalay Péter karcosabb, légiesebb, helyenként metálos gitártémái. Természetesen Paizs Miki egyedi fuyaraszólamai és dorombéneke is fűszerezi a jellegzetesen mindig meg-megújuló „korais” hangzást, melyet Vécsi Tibi, a zenekar frontembere is megspékel. Az új billentyűs, Borosi Gábor ismét visszahozta a pszichedelikus, elektronikus, acid partykra emlékeztető hangulatot.
Az utóbbi Korai Öröm-lemezeket női vendégművészek színesítették énekükkel, ez a tradíció ezen az albumon is folytatódik Berger Dalma és Tóth Napsugár segítségével. Ezen kívül Katona Gergő is közreműködik szárnykürtön.
A zenekar stílusában megmaradt a progresszív tribal-trance-ethno: ambient, városi népzene, pszichedelikus ethno, a kilencvenes évek folyamatzenéje, akció-zene. A Korai Öröm sok nép és sok galaxis hangjait ötvözi össze zenéjében, leírhatatlan bőségű, de garantált emészthetőségű zene. Emésszük együtt például…
Lemezbemutató koncert a Gödör Klubban lesz március 13-án, a Backpackers-fesztivál keretében. A koncertet, mint mindig a zenekar VJ-i teszik még látványosabbá.
Korai Öröm – 2010 (1G Records, 2010)
Tracklist:
1. Qkori / Quiquiri / 05’11””
2. Dalmadala / Dalmadala / 05’51’’
3. Emlékszel? / Remember? / 04’41’’
4. Kohó / Forge / 09’56’’
5. Vibra / Vibrant / 06’57”
6. Partiyzán / Partysan / 04’54”
7. Copyright people / Copyright people / 07’02”
mymusic.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.