Sunday, May 19, 2024
spot_img

Latest Posts

Új helyen indulhat újra a Zöld Pardon

Foto: origo.hu

 Újraindul a tavaly ősszel bezárt budai szórakozóhely, a Zöld Pardon (ZP) valószínűleg a Rákóczi híd budai hídfőjénél, azon a helyen, amelyet korábban az önkormányzat felajánlott a szórakozóhely vezetőségének.

     Az origo.hu hírportálon megjelent információ szerint lényegében eldőlt, hogy a Rákóczi híd budai hídfőjének lábánál lévő üres telken épül az új Zöld Pardon.
A szórakozóhely három tulajdonosa közül az egyik szakmai vezető már távozott a cégtől és egy új budapesti kulturális helyszín megnyitásán dolgozik. A cég ügyvezetője, Kővári Zsuzsanna pedig egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a megjelent információkat az MTI-nek, későbbre ígért tájékoztatást.
Az origónak a szórakozóhely üzemeltetői megerősítették: biztosan újraindul a szórakozóhely. A XI. kerületi önkormányzat sajtóirodáján azt közölték, hogy jelenleg közműbekötés zajlik a területen, amely nem az önkormányzaté, hanem egy portugál cég tulajdonában van.
Az újbudai önkormányzat képviselő-testülete lakossági panaszokra hivatkozva tavaly szeptemberben döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon 2011. október 31-én lejáró közterület-használati szerződését, ezzel 13 éves működés után a Petőfi híd budai hídfője melletti helyszínen bezárásra ítélte a szórakozóhelyet. A döntést annak ellenére hozták meg, hogy több mint 110 ezer, a Zöld Pardon fennmaradását támogató aláírás gyűlt össze, illetve a szeptember 18-án rendezett szimpátiatüntetésen számos zenész és közéleti személyiség és több tízezer fős tömeg demonstrált a ZP megmentéséért.
Az újbudai önkormányzat és a ZP közötti vitában felmerült az is, hogy a szórakozóhelyet költöztessék a Rákóczi híd mellé. Ezt az ötletet a ZP vezetősége akkor elvetette arra hivatkozva, hogy szerintük a szórakozóhely a közlekedés és a zaj szempontjából ideális helyen van, és esetleges elköltöztetése több problémát okozna, mint amennyit megoldana. Az önkormányzat akkor jelezte, hogy az új helyszínt illetően nyitott a javaslatokra.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.