Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

TŰZRIADÓ A MISS SAIGON ELŐADÁSON

Hónapok óta hatalmas sikerrel játsza a Budapesti Operettszínház a Miss Saigon musicalt, amelyben a női főszerepet Dancs Annamari  alakítja. A március 17.-i, délutáni előadás közben, a darabbeli Ho Si Minh szobor avatása jeleneténél, több mint tíz méter magasságban – vélhetően egy hibás pirotechnikai eszköz hatására a színpadi függöny drapériája lángra kapott. A Budapesti Operettszínház munkatársai a lángokat pillanatok alatt, még a tűzoltók kiérkezése előtt a falicsap segítségével megfékezték, személyi sérülés nem történt. A kialakult nagy füst miatt azonban mindenkinek el kellett hagynia a nézőteret – a közönség fegyelmezetten távozott az épületből.

 A színpad fölötti drapéria égett le

 -Az egyik legdrámaibb jelenet után, mikor lelövöm a darab szerint a testvéremet, akkor gyulladt ki a drapéria a tűzijáték miatt- meséli Annamari. – Amikor Mészáros Árpád Zsolt kollégám szólódalának végére be kellett volna lépnem, hallom, hogy a vasfüggöny, amelyet csak az előadások végén engednek le, már ereszkedik lefelé. Akkor tudtam , hogy valami baj lehet, gyorsan megragadtam a kisfiamot játszó gyerekszínész kezét és felrohantunk a büfébe.

Miután mindekit kivezettek a színházból,  a Mozsár utcai művészbejárónál a közönség a művészekkel együtt várta, hogy a tűzoltók visszaengedjék őket a színházba. Több tűzoltó- és rendőrautó érkezett a helyszínre, s szakemberek vizsgálták át a teátrum épületét. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a Budapesti Operettszínház munkatársai a vészhelyzetben példásan cselekedve remekül kezelték azt. Kerényi Miklós Gábor főigazgató a színpadon mondott köszönetet a kollégáknak.

 Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

 –          Hihetetlen, hogy milyen összetartó a társulat, a műszaki munkatársak mennyire odafigyelnek ránk, – folytatja  Annamari- teljes higgadtságban történt az evakuálás. Amikor augusztusban Sopronban  hatezres szabadtéren adtuk elő a darabot, akkor több, mint 200 ember volt jelen a színpadon, igazi helikopter szállt fel előadás közben a színpadról, és senki nem sérült meg, mindenki tudta és tudja még a 38.előadás után is a takarásban és a színpadon egyaránt a feladatát, összehangolt munka nélkül ez nem tudna működni.

 A hosszas szellőztetés után a tűzoltóság az épületet biztonságosnak nyilvánította, A vízzel és habbal elárasztott zenekari árkot is helyrehozták, így a Miss Saigon esti, zártkörű előadása kis késéssel, rendben elkezdődött.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.