Categories
Magyarország Zenei hírek

TUDJ MEG MINDENT AZ IL DIVO VILÁGKÖRÜLI TURNÉJÁRÓL!

A világ első számú klasszikus crossover quartetje, az IL DIVO bejelentette kelet-európai turnéjának első állomásait, melyek a zenekar 2012-es világkörüli turnéjának részét képezik. Az IL DIVO 2012 World Tour a zenekar legújabb, „Wicked Game” című albumára épül, mely milliókat ejtett rabul és útjára bocsátott egy újabb klasszikus crossover szenzációt.

Az Il DIVO budapesti koncertje 2012. szeptember 20-án kerül megrendezésre a Papp László Budapest Sportarénában.

A zenekar világkörüli turnéja februárban indult. A fantasztikus négyes – Carlos Marin, Sebastien Izambard, David Miller and Urs Buhler – a világ vezető színpadain fog énekelni az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Európában, Ausztráliában, Dél-Afrikában, Japánban és Ázsiában, mielőtt Kelet-Európába érkezne.

Az „An Evening with Il Divo” című turnéjuk során összesen 130 városban tartottak teltházas koncerteket és elnyerték ezzel a Billboard Breakthrough díjat az év legnagyobb bevételét nyújtó turnéjáért.

Az új showt Brian Burke tervezte (a La Reve és Celine Dion Las Vegas-i koncertjének is a kivitelezője). A 2012-es turné káprázatos vizuális és zenei ötvözete lesz a rajongók régi kedvenceinek, valamint az új album dalainak, mely 2011. novemberi megjelenése óta több mint 1 millió példányban kelt el.

A „Wicked Game” a zenekar 5. stúdióalbuma. A címadó dalon kívül olyan óriási slágerek feldolgozása került fel a vadonatúj korongra, mint Roy Orbison „Crying” című dala, vagy Samuel Barber szerzeménye, az „Adagio For Strings”, vagy a „Time To Say Goodbye” feldolgozása.

Májusban a UK Classical Brit-díjátadón az Il DIVO vehette át a rangos „Évtized Előadója” díjat. A zenekar napjaink legsikeresebb nemzetközi csapata, mely több mint 26 millió lemezt adott el világszerte és úttörőnek számít a klasszikus crossover stílusban. Az Il DIVO eget rengető sikere vadonatúj hangzást vitt a modern zenei életbe, és megalkotott egy új, széles körben elismert zenei stílust.

Az Il DIVO fergeteges sikerei után ülhetne a babérjain, de ez nem az ő stílusuk. A történetük folytatódik: a „Wicked Game”-mel új fejezet nyílik, és az Il DIVO folytatja azt, amit a legjobban szeret – útra kelnek, hogy a világnak megmutathassák zenéjüket.

IL DIVO & ORCHESTRA IN CONCERT – 2012 WORLD TOUR
2012. szeptember 20. – Budapest Sportaréna

Jegyek kaphatók 2012. március 30-tól a a Ticket Express jegyirodákban és az Eventim hálózatában. Exkluzív VIP csomagok is elérhetők, melyek a legjobb ülőjegyeket, a zenekarral való találkozási- ill fotózási lehetőséget, aláírt ajándéktárgyakat, és limitált példányszámban gyártott emléktárgyat is tartalmaznak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.