Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Trio Midnight: hazai dzsesszlegenda koncertezik a Fonóban

– Több mint két évtizede a hazai dzsesszélet meghatározó formációja a Trio Midnight, tagjai külön-külön is a legnagyobbra tartott zenészek közé tartoznak. A trió november 13-án csütörtökön a Fonó Budai Zeneházban ad koncertet.

    Az Oláh Kálmán (zongora), Egri János (nagybőgő) és Balázs Elemér (dob) által alkotott csapat 1990-ben kezdett professzionálisan működni, és szinte indulása óta a legjobb magyar mainstream dzsessz együttesként ismeri el a szakma és a közönség – szerepel a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.
A Trio Midnight Külföldön is rengeteg elismerést szerzett, először az Umbria Jazz fesztiválon (1993), majd Marciac-ban (1995). Ugyanebben az évben első lett a rangos hoeilaarti dzsesszversenyen Belgiumban. A kilencvenes években játszottak Pozsonyban, a spanyolországi Getxóban, a belgiumi Cineyben és Karlovy Varyban is.
A formáció első lemeze egy koncertfelvétel volt Live in Budapest címmel, az Expected and Found című korongon vonósnégyes működik közre. Az elmúlt években a trió mindhárom tagja készített szólólemezt is.
Balázs Elemér a legjelentősebb dzsesszfesztiválokra kap meghívást: idén nyáron az East Gipsy Banddel a detroiti dzsesszfesztivál és a Blue Note dzsesszklub vendége volt és olyan művészekkel játszottak együtt, mint Tim Ries, a Rolling Stones szaxofonosa vagy a szintén szaxofonon játszó Joshua Redman. Az évad első felében Balázs Elemér három különböző formációval vendégeskedik a Fonóban, ezek részeként lép fel a Trio Midnight is.

MTI

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.