Sunday, May 19, 2024
spot_img

Latest Posts

Tóth Reni a szólót is kipróbálja

A kilencfős Kormoránból sorban a harmadik zenekari tag dicsekedhet saját hangzó anyaggal. Koltay Gergő és Gáspár Álmos után immár a folk-rock csapat érdes hangú énekesnője, Tóth Renáta rukkolt elő első szólóalbumával.
Egy jól működő zenekart az összeszokottságon és a kitűnő összmunkán kívül az is minősít, ha egyes zenészei időnként a „hivatalos” iránytól eltérő, ám azért hozzájuk közelálló stílusba is tesznek egy rövid kirándulást. A Kormorán alapítója, motorja, Koltay Gergely, valamint a messzi Székelyudvarhelyről származó hegedűs, Gáspár Álmos után, a finoman smirglizett orgánumú fronthölgy, Tóth Reni látta elérkezettnek az időt egy saját album megjelentetésére.
A siker előre borítékolható. Elég csak ránézni a csinos, fiatal szőke énekesnő fotójára, vagy éppen belehallgatni a tíz dal valamelyikébe, és a fenti kitétel máris igazolást nyer. Jobban árnyalja a képet, ha mindehhez felsorakoztatjuk a profi segítő csapatot, név szerint: Nemes Csaba (Csibe), Dajka Krisztián (Krityó), a Kormorán-gitáros Szabó Miklós, valamint a Nemesisből Fábián Zoltán zeneszerzőket, és nem utolsó sorban Janky Balázs és Mát(h)é József szövegírókat. Kollektív munkájuk eredményeként különböző stílusban mozgó, veretes szövegű dalokat tartalmazó lemezt sikerült tető alá hozniuk.
Nem az első… virít a sokatmondó lemezcím az exkluzív kivitelű CD fontlapjáról. Szólóalbumból Renáta ugyan az elsőt tette le az igényes muzsika asztalára, de a Magyar Örökség Díjával is büszkélkedhető énekesnő komoly szakmai múlttal rendelkezik: – „…közel két évtized aktív zenélés után készítettem el első szólóalbumomat. Tinédzserként öt évig a Harley Davidson Bandben zenéltem, majd Demeter György mellett a Bulldózerben folytattam. Onnan igazoltam át a Rat Boysba, amely ír és country muzsikát játszott. 2000 óta pedig a Kormorán egyik énekese lehetek…” – sorolja Renáta, aki eddigi pályafutása során vokálozott Cserháti Zsuzsának, Demjén Rózsinak és Charlienak, de vendégeskedett már az Edda színpadán, és duettet énekelt Deák Bill Gyulával is.
„A Nem az első … című lemezem ugyanakkor egy újabb beteljesülés. Minden embernek van egy története – az élete, amelyet megtapasztal. Valamennyien megpróbáljuk kifejezni ezt az érzést. Ha ez megérett bennünk és készen állunk rá, akkor lehetőség nyílik arra, hogy megvalósítsuk.“ – vallja Tóth Renáta. A tények ismeretében ehhez aligha lehet mást hozzáfűzni, mint hogy az izgalmas orgánumú énekesnő életében a hanglemez Nem az első… – és feltehetően nem is az utolsó…
– Hegedűs István –
forrás: zene.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.