Tuesday, December 5, 2023
spot_img

Latest Posts

Tomboló vihar-rock a Pannónia Fesztivál 2. napján

3_Foto_Sandor_Peter__325_StudiosA nyitónap pörgése után pénteken tovább folytatódtak az eszméletlen koncertek a 7. Pannónia Fesztiválon. Szántódpuszta területe dübörgött a basszustól. A Supernem, az Ocho Macho, Kowalskyék, az Akkezdet Phiai, a Magidom és még sokan mások szolgáltatták a minőségi buli-alapot, de kétségtelenül a Rudimental koncertje volt az est fénypontja.
 
A britek belépőjét az időjárás is megalapozta, ugyanis 20:00-tól hatalmas vihar söpört át a Balaton fölött, ami nagyjából 22:30-ra ült el, így még azok is kényelmesen vissza tudtak érni a 23:00-kor kezdődő koncertre, akik az eső elől szilárdabb falú szálláshelyre menekültek. Meg is érte visszajönniük, hiszen a drum’n’bass kvartett óriási bulit csinált, és valljuk be, nem mindegy, milyen zenére dagasztjuk a sarat! Persze nemcsak a Nagyszínpad vonzotta a közönséget: a Rockélet sátorban is rengetegen rázták a hajukat, a Zipz Shoesban is jelentős tömeg verbuválódott, a Zeneszöveg.hu emelvényéről fürtökben lógtak az emberek, és a Hóóórukk Hüttében bemutatkozó zenekarok sem panaszkodhattak a hallgatóság hiányára. A fergeteges vihar utáni buli méltó levezetője volt a PASO, akik egészen hajnalig táncoltatták a zseniális közönséget.
 
Nemcsak kitartásukról híresek a Pannónián fesztiválozók, hogy sáron-tócsán át is visszaözönlenek a színpadokhoz, akár mankóval vagy tolószékkel is átverekszik magukat a bejáratnál folyamatosan hömpölygő tömegen, de rendkívül kreatívak is: zsiráfjelmezben, felfújható zsiráffal, zsiráfos pólóban ugráltak tömött sorokban a helyszínek között pedig egyesek motoros rolleren száguldottak. A dzsungelmotívumok mellett a jelen esetben hasznos és divatos gumicsizmák is előkerültek, bár ezekre a továbbiakban várhatóan nem lesz szükség, ugyanis a hétvégére a meteorológia szerint megérkezik a nyár!
 
A 3. napon olyan kiválóságok folytatják majd a megkezdett őrületet, mint az Intim Torna Illegál, a Punnany Massif, a Mary Popkids, Maszkura és a Tücsökraj, vagy a szegedi közönségkedvenc SKAtch. Külföldi sztárfellépőként pedig jön a Foreign Beggars! Már ez a néhány név is önmagáért beszél, úgyhogy aki még nem határozta volna el magát, hogy a hétvégét Szántódpusztán tölti, az nagyon gyorsan csomagoljon össze, mert ilyen olcsón ennyi fergeteges zenekart sehol máshol nem talál!
 
Jegyárak
Négynapos bérlet: 7.900 Ft
Napijegy: 3.900 Ft
 
Két koncert között nemcsak a gyönyörű helyszínt élvezhetik a fesztiválozók, de különböző civil szervezetekkel is találkozhatnak Szántódpusztán. Számos munkavállalással kapcsolatos ötlettel várja az érdeklődőket az IAESTE Hungary, vagyis a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete. AHANGMESTER.HU jóvoltából kipróbálhattok majd professzionális hangszereket, a Nem Adom Fel alapítvány pedig a fogyatékkal élők számára készült segítő eszközöket mutatja be. A felsőoktatásban tanulók és dolgozók mindenképp látogassanak el a Campus Hungary Programhoz, hiszen külföldi ösztöndíjak tömegével várják a kifelé kacsintgatókat. Folyamatosan látogatható lesz a PAFE területén a funfair XXL hinta, és egész nap játékok, rapid randi, csocsó, flipper szórakoztatja majd a tombolásban megfáradt fesztiválozókat. Lesz ezen kívül még Quiz Night, óriás társasjáték és óriás keresztrejtvényfejtő, hogy a test és a szellem egyaránt megdolgozzon a pihenésért.
 
PAFE-bérlettel olcsó szállásfoglalásra és utazásra is van lehetőség! A balatonföldvári Anna-Mária Villában a [email protected] címen lehet kedvezményesen foglalni, az odajutás pedig vonattal a legkedvezőbb, ugyanis a MÁV Start Zrt. a helyszínen lepecsételtetett menetjegyeket a visszaútra is érvényesnek fogadja el. Ráadásul a Budapest és Nagykanizsa felől érkezőkre tekintettel több gyorsvonat is megáll majd Szántódon a fesztivál ideje alatt.
 
Hasznos oldalak:
 

 

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.