Sunday, May 19, 2024
spot_img

Latest Posts

Tizenöt éves idén a Heaven Street Seven

Az emblematikus hazai zenekar másfél évtizedes jubileumát az év második felében válogatáslemezzel és születésnapi nagykoncerttel ünnepli.
Az idén tizenöt éves HS7 a hazai pop-rock színtér egyik valóban megkerülhetetlen formációja. Szűcs Krisztián gitáros-énekes és öttagú együttese készített ma már hivatkozási alapnak számító angol nyelvű lemezeket (Tick Tock No Fear, 1995; Goal, 1997). Írt “raklapnyi”, ma már a rádiókban is mindennap hallható magyar nyelvű sláger (Ez a szerelem, Sajnálom, Mozdulj, Hol van az a krézi srác, Dél-Amerika, Márta, Szia, stb.). Zenéjében pedig a hazai pályán úttörő módon – mások számára is példát mutatva – ötvözte az “angolszász” gitárzenei hangzást a hazai ízekkel, helyi hangulatokkal és magyar nyelvű szövegírással.

 
Az elmúlt tizenöt évben nem kevés sikert arattak. Játszottak világsztárokkal (REM, Radiohead, Fun Lovin Criminals, Morrissey), nyertek Fonogram-díjat (Szállj ki és gyalogolj – az év albuma, 2005) és első magyar zenekarként övék lett a cannes-i MIDEM Fesztivál Európai Áttörés-díja (European Breakthrough Award, 2007). A zenekar “lelke”, Szűcs Krisztián a hazai zenei élet egyik legkarakteresebb, legegyénibb frontembere és dalszerzője, aki anyazenekara mellett az elmúlt években többirányú tehetségéről is számot adott, hiszen olyan produkciók számára írt dalokat illetve olyan előadókkal, zenekarokkal és produkciókkal szerepelt, mint a Neo, Yonderboi, Péterfy Bori vagy a Budapest Bár. 
 
A születésnapi évad csúcsát az ősz hozza majd el, hiszen októberben kerül a boltokba a zenekar Dunabeat című dupla válogatáslemeze – melynek egyik korongján a “csont nélküli” HS7-slágerek és vadonatúj számok, másik lemezén eddig nem hallott dalok, ritkaságok, “kislemez b-oldalak” és demók kapnak majd helyet -, novemberben pedig jön a születésnapi nagykoncert, vendégekkel, monstre koncertprogrammal, s természetesen az esemény súlyához méltó külcsínnel.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.