Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Tíz településen és 16 fővárosi helyszínen a magyar dal napja

A főváros 16 helyszínén és tíz vidéki település számtalan pontján rendezik meg szeptember 12-én a második magyar dal napját – hangzott el a programot beharangozó sajtótájékoztatón ma délelőtt a Kobuci kertben. Mint kiderült, az MTV és a Duna TV jóvoltából azok is részesei lehetnek a programoknak, akik élőben nem ünnepelhetik aznap a magyar dalt.

Bár az idei magyar dal napját szeptember 12-én vasárnap rendezik, a programok már egy héttel korábban kezdődnek, hiszen a Dallamos villamos szeptember 5-én elindul a fővárosi 4-es vonalán. A délután három órától közlekedő járaton tíz zenekar lép fel ezen a napon, ahogy egy héttel később is. A Duna TV pedig Magyar dal hete címmel sugároz programokat a 12-i esemény előtti héten.

Presser Gábor, a magyar dal napja kitalálója ismét elmondta, hogy a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. senkinek nem szervez koncertet, ezért senkit nem is hagyhattak ki a programokból, ők ugyanis csak összefogják és segítik azokat, akik ünnepelni akarják a magyar dalt. “Ez nem egy hivatalos ünnep, ami nem is baj, ez a nap inkább legyen egy közös öröm” – tette hozzá Presser Gábor, akit a Magyar dal fővárosában, Egerben és a Vígszínházban láthat és hallhat ezen a napon a közönség.

kultura.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.