Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Titokzatos Tolcsvay-koncert Győrben

A szervezők nem árulják el, mi lesz a program a vasárnapi ingyenes kamarakoncerten, amelyet a városi múzeumban tartanak majd.

Ingyenes meglepetés kamarakoncertet tart Tolcsvay László vasárnap este a Győri Városi Múzeumban. A szervezők nem hozzák nyilvánosságra, mi lesz a koncert programja, és “Tolcsvay László életműve olyan gazdag, hogy a találgatás sem egyszerű”- mondta el Grászli Bernadett igazgató.  Mint megjegyezte, a múzeum díszterme nyolcvan, pótszékekkel száz ember befogadására alkalmas. A koncert iránt nagy az érdeklődés.

Vasárnap ér véget a Győri Városi Múzeumban a zenész felesége, a szőtt anyagokkal és festészettel, kollázsokkal egyaránt dolgozó Péreli Zsuzsa november közepén nyílt életmű-tárlata. A kiállítás környezete és rendezése annyira megtetszett a művésznek, hogy ezzel a kis záróakkorddal kívánja megtoldani azt mondta Grászli Bernadett. (Péreli Zsuzsa az utóbbi években fél tucat kiállítással volt jelen Győrben. November közepén megnyílt Aequilibrium című tárlata falikárpitokat, akvarelleket, papírplasztikákat és kollázsokat vonultat fel.)

Tolcsvay László zeneszerző, előadóművész a hatvanas-hetvenes években a Tolcsvay Trió és a Fonográf együttes tagjaként lett ismert. Zeneszerzőként jegyezte a Magyar mise, a Doctor Herz, az Isten pénze, a Beszterce ostroma és a Mária evangéliuma című zenés színházi darabot. Készített szólólemezeket, rendszeres zeneszerzője Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak.

hirado.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.