Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

The Wall: Immersion és Experience kiadás

Február 27-én jelenik meg a Pink Floyd 1979-es, legendás tizenegyedik albumának két legfrissebb újrakiadása a Why Pink Floyd? címmel jelölt reissue-sorozat utolsó dobásaként. Az Immersion verzió 7, azExperience 3 lemezt tartalmaz.

The Wall a Roger Waters és David Gilmour vezette pszichedelikus rockcsapat 1979-ben, Franciaországban, New York-ban és Los Angeles-ben felvett dupla korongja, mely a csúcsra juttatta az együttest: az album és azAnother Brick In The Wall Part 2 című dal is azonnal a listák élére tört, így a nagylemez már az első hetekben milliós eladást produkált.
A Pink Floyd 1980-ban és 1981-ben összesen harmincegy The Wallkoncertet tartott az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Németországban – politikai vonatkozásai miatt minden bizonnyal ez utóbbi volt a legemlékezetesebb. 2010-ben és 2011-ben Waters ismét turnéra indult a látványos műsorral, 2011 májusában, az O2 Arénában pedig még Gilmour és a dobos Nick Mason is színpadra állt vele, pedig köztudottan nem túl jó a viszony a frontember és a gitáros között.

The Wall – Experience

The Wall - Experience

The Wall idő közben persze számos újrakiadást megélt. A két friss reissue közül azImmersion egy komolyabb, 7 korongos gyűjtemény egy mutatós box szettben, míg azExperience 3 CD-t tartalmaz. Előbbiben egy DVD is szerepel, amelyen az 1980-as turnén készült képi anyagokból összeállításra került film látható, egy dokumentumfilm Behind The Wall címmel, valamint az utolsó Pink Floyd album eredeti demó- és munkapéldány-felvételei Waters-től, de itt találjuk Gilmour eredeti demóit a Comforably Numb és a Run Like Hell című dalokhoz, sőt egy komplett The Wall Live-ot is, melyet az 1980-1981-es turné állomásain rögzítettek.
Az Another Brick In The Wall Part 1 és a Comfortably Numb egy-egy eddig kiadatlan változatát az Immersionön és az Experience-en is hallhatjuk, és persze az eredeti (dupla)lemez is újramasteringelt minőségben került rá mindkettőre.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.