Categories
Erdély Fesztiválok Zenei hírek

Teltházas bulik a VIBE Fesztivál első napján

Csütörtökön megnyílt a VIBE Fesztivál a Maros-parton, az erdélyi fiatalok már az első órákban elözönlötték a kempinget és a fesztivál területét. Az ingyenesen látogatható VIBE Koli két helyszíne is erősen kezdett, napközben izgalmas workshopok és előadások várták az érdeklődőket.

Már reggel 9-kor hátizsákos-sátras fiatalok tömege várta a VIBE-ra érkezőket, hiszen a fesztiválra az ország minden csücskéből érkeztek a kisebb-nagyobb csoportokba verődő fesztiválozók. Bár a csütörtök délelőtti záporok kicsit megszakították a beköltözési folyamatot, a sátorhelyek folyamatosan fogytak, és a vájbolók lassan ellepték a mezőt. A szervezőknek a délután folyamán már bővíteniük is kellett a kemping területét.
A buliba csempészett tudásközpontban, a VIBE Koliban érdekes beszélgetések várták az érkezőket, ahol az első idősávban fotós tippeket kaphattak az érdeklődők Kerekes Emőkétől, kábítószer- és gyógyszerfüggőségről beszélgethettek Bába Lászlóval, majd dr. Kádár Annamária tartott előadást a mindennapi kommunikációról, és Marosán Csaba színész elődeink szerelmi jó tanácsaival látta el a nézőket. A Koliba a további napokon délelőtt 11-től 18 óráig várják az érdeklődőket. A csütörtöki napon nők elleni erőszakról, egyetemi életmódról, ifjúságkutatásról beszélgettek a Koli két helyszínén. A folyamatos programokat sem érdemes kihagyni, ha a Maros-parton jár az ember, ugyanis fotókiállítás, élő szobrok, könyvsarok és a REFO500 sátornál társasjátékok várnak mindenkit. Gyereksarok is működik a Koliban, a BBTE marosvásárhelyi tagozatának pedagógia szakos hallgatói rajzolgatnak, festegetnek, játszanak a kicsikkel. Tegnap zsonglőrfoglalkozást is tartottak, amibe sokan bekapcsolódtak. A hétvége folyamán péntek és szombat délután 16 és 18 óra közt ki lehet próbálni a zsonglőreszközöket.
A fesztivált az erdélyi Moonfellas koncertje nyitotta délután 5 órától a Magenta Stage-nek keresztelt nagyszínpadon, majd Koszika & The HotShots, Margaret Island és a Brains is fellépett. A Yellow Stage-en a Dreamland Residents lépett fel az erdélyi zenekarok közül, majd több mint ezer hiphop- és rapkedvelő bulizott a Hősök és a Sub Bass Monster koncertjein. A zsúfolásig telt Blue Arenában 23 órától ropták a vájbolók Kis Grófo és Pixa  koncertjén. Ezután a világhírű Pendulum DJ Set lépett fel, majd napfelkeltéig bírták a bulizók Jumo Daddy és Massive Fluo szettjeire. Éjszakára a Koli helyszíne is bulizónává alakult, az erdélyi dj-knek szentelt külön helyszínen, a Kompgyárban Lamaskier dinamikus vizuális elemekből felépített vetítése kísérte a lemezlovasokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.