Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Teltház a Slayer koncertjén a Hegy’enSzombaton brit elektro Tokajban

– 25 ezer nem csak Slayer-rajongó lepte el pénteken a Hegyalja nagyszínpada előtti területet: Tom Araya és csapata rekordszámú fesztiválozónak adta az év koncertjét. A finn Korpiklaani különleges plusszal, a Dalriadával közös számmal készült a fesztiválozóknak. Az Irie Maffiára sokezren lendítették egyszerre a magasba a kezüket, a Genesis gitárosa, Steve Hackett pedig a Djabéval játszott a fesztivál legújabb színpadán. Szombat estére a Ladytron szállít újhullámos elektropopot Tokajba, a Kosheen pedig drum ’n’ bass-es, trip-hopos ütemeket oszt a fesztiválozóknak.
A Hegy’ két nagyszínpapada közt összefüggő emberszőnyeg hullámzott péntek este: az amerikai metállegenda, a Slayer erősen megdolgoztatta a huszonötezernyi hegyaljás fejbiccentő- és csápolóizmait. A legek estéjén a thrashmetál egyik legrégebbi ikonjának legdurvább riffjeire ugrált az eddigi legtöbb hegyaljás. A rekordot hozó koncerten a zenekaralapító Kerry King masszív gitárjátéka mellett a közönségnek dobott pengetőkkel adott örök emléket a magyar rajongóknak.
A reggae, hiphop, funk, rock, dancehall, cumbia tökéletes elegyével az Irie Maffia pörgette fel a zenerajongókat – Sena a kedvenc fesztiválján felejthetetlen koncertet adott. A Korpiklaani a finn erdők misztikus világát idéző színpadképpel és fémzenével ötvözött népzenével érkezett északról, és igazi különlegességgel lepte meg a fesztiválozókat: a Dalriadával közösen zenéltek.

Szombat este Kosheen is a Ladytronra bulizik

Angliából két banda érkezik szombat estére a Hegy’re: a Hide U és a Catch törtütemes klasszikusokkal a Kosheen csapatja majd a Hegy’ Nagyszínpadon. Sian Evans és csapata azért is érkezett korábban a Hegyaljára, mert mindenképpen meg akarja nézni az előttük játszó Ladytront. Az elektropop triótól a fesztiválozók új számokat is várhatnak, hiszen Mira Aroyo-ék új albumon dolgoznak. A 30Y a hegyaljásokkal együtt lép színpadra: a rajongók beküldött képeivel készítenek különleges vetítést, csak a Hegyaljára, így a pécsi zenekar tokaji fellépése megismételhetetlen, kivételes produkció lesz.

Nyaralás megzenésítve a Hegy’en
Van egy hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék mellé mindkettőt megkapod: ez a hely Rakamaz-Tokaj. Itt egyszerre élvezheted a Tiszát, a tokaji borokat, és a legizgalmasabb külföldi bandák és zenészek koncertjeit, július 13-tól 17-ig.
A Hegyalja Fesztivál az elmúlt 12 év alatt az egyetemisták, menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozójává vált. De Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépőkön túl ide gyűlnek a legjobb hazai muzsikusok, a legviccesebb stand-uposok és a legkiválóbb borászok – sőt akár az is előfordulhat, hogy együtt készíted a halászlét kedvenc íróddal.
Ráadásul idén a tavalyi árakon jöhetsz a Hegy’re! Több mint 200 fellépő, sportprogramok, csónaktúrák, színházi előadások, izgalmas beszélgetések, boros pincék, lazulás az ország legjobb arcaival: megzenésített nyaralás vár rád Tokajban, a színpadokon és a színpadok előtt is!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.