Friday, June 14, 2024
spot_img

Latest Posts

Telt házzal zárt a Campus Fesztivál

Finn és ausztrál produkciókkal, ütemes ska ritmusokkal, zúzós metal zenekarokkal, valamint Nagy Feróval és a 30Y-nal zárt az ötödik Campus Fesztivál.

Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulija idén is elkényeztette látogatóit, sokan színpadról-színpadra vonultak a bőség zavarában, hogy minden programból nézhessenek legalább egy keveset. Szombat délután az Irie Maffia nyitotta meg a Pepsi Nagyszínpadot, miközben a szomszédságában felépített Telekom Teraszon már a Magashegyi Underground hangolt. A Campus Fesztiválon estére már ezer fokon beindult a nagyüzem. Jött a Republic, a Dreher Arénában a Depresszió zúzott, a Víztorony Pódiumon pedig két dumaszínházas nagyágyú Beliczai Balázs és Dombóvári István szórakoztatott.

Az esti órákban már mindenhol telt házas koncertek, előadások jelezték, hogy a fesztivál zárónapja az előző évek tapasztalatai alapján érdeklődésszámban biztos, hogy magasabb lesz.

Tíz óra után ehhez már kétség sem férhetett, a fesztivál idei sztárvendégének, a finn Apocalypticakoncertjére maximálisan megtelt a Nagyszínpad előtti nézőtér. Monumentális látvánnyal és egyedülálló muzsikával érkezett meg a négy finn zenész, másfél óra alatt megmutatták milyen az, amikor nincsenek zenei határok, a klasszikus zene utat tört a heavy metalban. Az emlékezetes debreceni koncert legjobb pillanatairól készült fotók már láthatók az Apocalyptica hivatalos nemzetközi weboldalán is.

A csellóművészek után azért még mindig akadt jócskán látni- és hallgatnivaló. Az estét a prágaiN.O.H.A. koronázta meg, lüktető, általuk csak world beatnek nevezett stílusával. Filip Noha zenekara igencsak kitett magáért, karizmatikus zenészeivel, és Camila De Oliveira brazil énekesnővel alaposan megtáncoltatták a közönséget.

A Campus Fesztivál négy napon keresztül tartott a Nagyerdei Stadionban. Több mint kétszáz zenekar és előadó, nyolc színpadon és további egyéb programhelyszíneken várta a fesztiválozókat. A szervezők összegzése alapján minden nap nézőcsúcsot döntött, legtöbben a péntek esti Tankcsapdát látták, akkor több mint 14 ezren buliztak Lukács Laciékra a nagyszínpad előtt. Konkrét számadat a fesztivál teljes időtartamára még nincs, de az már biztos, hogy a tavalyi ötvenezres látogatói létszámot az idei meghaladta. Vasárnap reggeltől elkezdődött a nagytakarítás, hogy a Nagyerdő visszakapja meghitt nyugalmát. A teljes bontási munkálat, valamint a terület helyreállítása várhatóan egy hét múlva ér véget.

További információ: www.campusfesztival.hu
Fotók a Facebookon: www.facebook.com/campusfesztival

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.