Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Tavaszi blues fesztivál zseniális előadókkal

A Blues Patika 2010 április 1-én ismét egy izgalmas bulival indítja a tavaszi fesztiválszezont.  Az előző évben a  Millenáris fogadóban tartott nagysikerű Blues Budapest Underground fesztivál után idén az FMH-ban kerül megrendezésre a  Blues Patika új töltésű programja. Az est házigazdái, a hazai és nemzetközi blues élet leghitelesebb muzsikusai. Lássuk!
A chicagói blues koronázatlan királynője, Karen Carroll  és bandája a Mississippi Grave Diggers, újdonsült, Evolution Revolution című lemezének anyaga mellett újabb saját szerzeményekkel és nagysikerű tradicionális dalok feldolgozásával szórakoztatja idén először a hazai közönséget.
Az est másik főszereplője a Blues Patika legújabb felfedezettje, Sophie, a fiatal rockabilly, blues, énekesnő és lendületes csapata alkotta Rhythm Sophie zenekar, mely formáció különös tehetséggel képes arra, hogy visszaidézze az 50-es évek Chicagojának mulatóit, a fülledt blues-ban fürdő éjszakákat!
A Fővárosi Művelődési Házban április elsején 19:00 órától szólnak a Blues, Funk és rock’n roll hangjai a  füstös groovok kedvelőinek és mindazoknak, akik eddig még nem merültek el e varázslatos zenei világban.
Különböző nációk és generációk hangjai forrnak össze ezen az estén, melyeknek a tavaszt köszöntve, a legfőbb üzenete az élet meg újulása és élvezete!
Belépő: 1500 HUF (jegyek a helyszínen kaphatók)
Karen Carroll with The Mississippi Grave Diggers
Karen Carroll és a Mississippi Grave Diggers neve számos közös fellépés és sikeres turné után mára már összeforrt, és fogalommá vált az európai blues életben! Szuggesztív előadásmód, felhőtlen jókedv és fergeteges muzsikálás jellemzi a zenekar telt házas koncertjeit. A Mississippi Grave Diggers, a tradicionális fekete ritmusok, a roma swing és bebup , a folk blues, és fiatalos groovok ötvözésével hamísítatlan jazz és világzenei fűszerezést ad a kortárs Blues világának. Ez teszi egyedivé a zenekar által megteremtett, kontinenseken átívelő, majd hazai színpadokon összeforró hagyományok örömzenéjét.
A zenekar frontemberét, Karen Carrollt, a „fekete boszorkát”az egyik leghitelesebb énekeseként tartják számon a nemzetközi kortárs blues életében. Olyan nevekkel említik együtt, mint Koko Taylor vagy Etta James.
A zenekar repertoárjában szereplő standard műsort nagy sikerű, saját szerzemények teszik színesebbé, melyekből különleges hangzásvilág bontakozik ki.
2008-ban és 2009-ben végigturnézták legnagyobb fesztiválokat: MUPA, Millenáris Park, Kaláka-fesztivál, solymári Gospel-fesztivál, esztergomi művészeti hetek, Sziget-fesztivál, Borfalu, szentendrei nyitott éjszakák, stb…
A 2008. és 2009. év végén a Blues Patika-fesztivál házigazda zenekaraként léptek fel. A 2009-es év első turné időszakát egy nagyszabású európai koncertsorozattal indították németországi, cseh országi, szlovákiai és ausztriai helyszíneken! Első, élő felvételeket tartalmazó lemezük 2009. novemberében, a Gryllus Kiadó gondozásában jelent meg.
Rhythm Sophie
Vannak különös tehetséggel megáldott emberek, akiket egy bizonyos letűnt korszak aurája leng körül. Ilyen tehetség Rhythm Sophie is: ahol megjelenik, egy pillanatra megáll az idő és visszafelé forog. Az autentikus rhythm’n blues és rockabilly legígéretesebb fiatal énekesnőjének tartott Sophie dolgozott már együtt Szabó Tamással, Fekete Jenővel, Long Tall Sonny-val és számos más elismert zenésszel. Fenyő Miklós érdeklődését is felkeltette, aki a közös stúdiómunka után meghívta Margit-szigeti koncertjére. Sophie rockabilly körökben sem ismeretlen: rendszeres szereplője a hazai fesztiváloknak és rendezvényeknek. Együttesével percek alatt visszarepíti a hallgatóságot a rock’n’roll éra csúcspontjára egy olyan korszakba, ahol minden a szerelemről, táncról és életigenlésről szól. A 30’-as é 50’-es évek legnagyobb slágereiből és kevéssé ismert zenéiből álló műsorával igazi táncolható rhythm & blues élményt garantál.
Budapesti blues tavasz
Időpont: 2010. április 1. 19.00
Helyszín: Fővárosi Művelődési Ház, 1119, BP. Fehérvári út 47.
mymusic.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.