Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Tátrai Band koncert

A több mint 20 éves múltra visszatekintő Tátrai Band évzáró nagykoncertet tart a budapesti Club 202-ben. Horváth Charlie énekes, Pálvölgyi Géza billentyűs és Tátrai Tibor gitáros november 25-én áll majd újra közösen a színpadra – jegyek még kaphatóak!

1987-ben jött létre a legendás Tátrai Band együttes, a hazai jazz-rock vonal kiemelkedő eredményeket elért páratlan formációja. A sikert sikerre halmozó csapat magja az évek során állandó maradt: Horváth Charlie, Pálvölgyi Géza és Tátrai Tibor ugyanolyan élvezettel zenél, ahogy tették azt pályájuk elején. Sikerük kulcsának tekinthető a Tátrai-Pálvölgyi szerzőpáros sajátos, egymást remekül kiegészítő zenei világának találkozása. Teljesen egyedi hangzásvilágot alakítottak ki, s a Hajnali szél, a Titkos szerelem vagy a Hold szerelme című dalok máig elevenen élnek az egykori hallgatóság emlékezetében. A dalszövegek többségét Kovács Tamás jegyezte. Az 1991-es New York, New York című dal hozta meg az első átütő sikert, innentől kezdve pedig egymást követték a jobbnál jobb lemezek és teltházas koncertek.

A zenekar névadójának, Tátrai Tibornak is emlékezetes a pályafutása: 17 évesen ragadott először gitárt, a magyar rocktörténelem másik legendás gitárosának, Radics Bélának a hatására. A Liszt Ferenc-díjas Tátrai életútja során megkérdőjelezhetetlen hatást gyakorolt a hazai zenei életre: megannyi slágert és felejthetetlen gitárszólót köszönhetünk neki.

2009-ben 10 éves kihagyást követően tért vissza a színpadra a Tátrai Band: varázslatos bulit tartottak a Papp László Budapest Sportarénában. A koncert a 2003-ban elhunyt Kovács Tamás basszusgitárosnak is emléket állított. Charlie jellegzetes, rekedtes hangja, Pálvölgyi Géza dallamai és Tátrai Tibor virtuóz gitárjátéka a hosszú szünetet követően is remekül működött.

Ezúttal a Club 202-ben nézhetjük meg a Tátra Bandet november 25-én, ahol a zenészek egy évzáró közös bulit terveznek a rajongókkal. Az estére jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában – köztük az ismert rockboltokban – továbbá a www.ticketportal.hu oldalon, ahol akár kezelési költség nélküli, otthoni jegynyomtatást is választhatunk.

A Concerto Music bemutatja:
2011. november 25., péntek 20.00 óra (kezdés: 22.00 óra)
Budapest, Club 202
Tátrai Band koncert
Belépő: 3000 Ft. elővételben, 3500 Ft. a koncert napján
Kapcsolódó  weboldalak:

http://www.tatraitibor.hu

http://www.concerto.hu

http://www.ticketportal.hu

http://www.club202.hu

Közösségi oldalak:
http://www.facebook.com/event.php?eid=228494463882045
http://www.facebook.com/pages/Club-202-Live-Music-Hall/127474273968557

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.