Sunday, December 3, 2023
spot_img

Latest Posts

Tankcsapda csúcstalálkozó Debrecenben

Hatodik alkalommal készül meghódítani december 29-én, az ország második legnagyobb koncerthelyszínét, a Főnix Csarnokot a Tankcsapda. Egy éve, mínusz tizenkét fokban búcsúztatták Debrecen Főterén az évet, idén már sem a zenekarnak sem pedig a közönségnek nem kell az időjárási nehézségekkel dacolnia.

„Tavaly nagyon nehéz volt megküzdeni a mostoha téli időjárással…” – idézte szilveszteri emlékét Lukács László frontember. – „Ennek ellenére, mind a mai napig úgy tekintünk vissza, mint az egyik legjobb koncert és szilveszteri emlék… Az, hogy Debrecenben zárjuk az évet immár húsz éves hagyomány: ’92 decemberében volt az első ilyen évzáró koncert. Idén visszatérünk a Főnix Csarnokba, ahol mindig izgalmasabb játszani. Az a tapasztalatunk, hogy nagyon sokan vidékről, vagy a környező országokból is erre a koncertre készülnek, ugyanis híre ment már, hogy Debrecenben a Tankcsapda igyekszik valamiképp, kissé szerencsétlen kifejezéssel élve, önmagát is felülmúlni…”
December 29-én két fellépő melegíti be a közönséget. Egy budapesti feltörekvő tehetséges csapat a Leander, és egyenesen az Egyesült Államok beli Brooklynból érkező Verismo.
„Mi szoktuk kiválasztani, hogy kik játszanak a Főnix Csarnokban.”- nyilatkozta a Tankcsapda gitárosa Cseresznye. „A Verismo dobosával, aki egyébként magyar, és Vajda Tamásnak hívják, Los Angelesben találkoztunk. Megismerkedtünk, és tartottam vele a kapcsolatot, idén pedig felvetődött az ötlet, hogy mi lenne, ha átjönnének játszani.”
„A másik zenekar a Leander.” – folytatja Fejes Tamás a Tankcsapda dobosa. „A gitárosával, Vörös Attilával, nagyon régóta személyes a viszony, jó bandája van, mi meg szeretünk jó bandákkal játszani. Igyekszünk időről időre olyan zenekaroknak lehetőséget biztosítani, akikről lehet tudni, hogy amit csinálnak jó, viszont még nem ismerik túlságosan sokan. A Főnixben pedig végre több ezer ember előtt megmutathatják, hogy mire is képesek.”
A Tankcsapda 2004-ben gondolta először, hogy bevonul a debreceni rendezvénycsarnokba. Azóta két év kivételével folyamatosan itt zárják az évet. A zenekar elmondása alapján, a közönség kitartó szeretetének hála, mindig ez a legjobb hangulatú Tankcsapda buli.
mymusic.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.