Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

Szörényi és Bródy nem beszélnek, de közös dalokat írnak

Az Operettszínházban mutatják be újra a Szörényi– Bródy szerzőpáros Veled, Uram! című történelmi rockoperáját, melyhez a szerzők új dalokat is írtak. Igaz, eközben nem találkoztak egymással.

Ismét színpadra viszi az Operettszínház Szörényi Levente és Bródy János 2000-ben írt Veled, Uram! című rockoperáját. A szereplőgárdában olyan elismert színészek kaptak helyet, mint Janza Kata, Feke Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Vágó Bernadett és Sasvári Sándor. A március 30-án közönség elé kerülő darabban a színház igazgatója, Kerényi Miklós Gábor ezúttal dramaturgként vett részt, és meggyőződése: szinte minden korosztálynak érdemes megnézni.
– Tizenkettőtől nyolcvanhétig mindenkinek ajánljuk. Igazi kortárs, magyar rockoperáról van szó, egy népszínházi produkcióról. Bemutatja az István király utódlása körüli problémákat. A pogány magyarság vallása és a katolicizmus egyaránt megjelenik, ráadásul nagyon közérthető formában – mondta lapunknak Kerényi.
Az Operettszínház Nádasdy-díjas, fiatal rendezője, Somogyi Szilárd modern köntösbe bújtatta a történelmi darabot, s a felújított változathoz három új dal is született – köztük egy duett –, amely meglepetés lesz a darabot ismerők számára is. A dalokat a régi szerzőpáros írta, így Szörényi és Bródy hosszú évek után, ismét együtt dolgozott. A hír azért szenzáció, mert a legendás Illés zenekar két vezéralakjának viszonya közismerten fagyos. Sokak szerint politikai viták mérgezték kapcsolatukat, ők azonban ezt soha nem erősítették meg. Az újabb közös mű hatásos cáfolat lenne, mégsem az: Szörényi és Bródy ugyanis még a munka kedvéért sem találkozott vagy beszélt egymással.
– Levente megírta a dalokat, elküldte nekünk, mi pedig eljuttattuk Jánoshoz, aki megírta a szöveget, és szintén visszaküldte nekünk. Így alkottak ismét együtt – árulta el Kerényi, aki egyáltalán nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a jövőben újabb Szörényi-rockoperát állít színpadra az Operett.
Szörényi Levente azt állítja: a korábbi nézeteltéréseiknek semmi köze ahhoz, hogy külön dolgoztak, csak a távolság miatt volt szükségük közvetítőre: ő Pilisszántón, Bródy pedig Budapesten él.
– Korábban is volt erre példa, most pedig már nehézkesebbek is vagyunk. Sohasem voltunk klasszikus értelemben vett szerzőpáros. Technikailag így egyszerűbb volt, és nem is lett volna értelme találkoznunk, de ebből nem kell azt a következtetést levonni, hogy látni sem akarjuk egymást – szögezte le Szörényi.
A zeneszerző érvelésének ellentmond, hogy az Operettszínházban többször megfordult, vagyis annak sem lett volna akadálya, hogy személyesen találkozzon a szövegíróval. A Bors szerette volna megkérdezni Bródy Jánost is, de a zenészt az elmúlt napokban nem sikerült telefonon elérni.
GYGA

borsonline.hu

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.