Tuesday, June 25, 2024
spot_img

Latest Posts

Szombat este az Art Cafféban lépnek fel Kézdin a Váczi Eszter Quartet

Március 3-án, szombaton 21.30-tól a kézdivásárhelyi Art Cafféban koncertezik a neves Váczi Eszter Quartet. Az együttes 2009-ben megjelent Vissza hozzád című első albuma alig egy év leforgása alatt aranylemez lett, 2011 januárjában pedig elérte a platina fokozatot.

Az egy kivételével kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó korong sikere túlszárnyalt minden előzetes várakozást, ami valószínűleg annak is köszönhető, hogy a mai zenei piacon elsőként jelentkeztek magyar nyelvű jazzdalokkal. A 2002-ben alakult csapat kezdetben örökzöld jazzdalok feldolgozásait játszotta, de rövid időn belül kiderült, hogy nem ez az út, amin haladni kell.

A Tom-Tom Kiadó fantáziát látott a szerzeményekben, és a zenekar mögé állt, a megjelenést követően a rádiók azonnal játszani kezdték dalaikat, és több koncertmeghívást kaptak. Így jutottak el Erdélybe több alkalommal, továbbá Szlovákiába, illetve Magyarország kisebb-nagyobb településeire. Párizsban két alkalommal koncerteztek, többek között a Jazzy Colors jazzfesztiválon is felléptek.
A zenekar tagjai: Váczi Eszter – ének, Gátos Bálint – basszusgitár, Gátos Iván – billentyűs hangszerek, Mike Zsolt – dobok, és 2010 szeptembere óta Schneider Zoltán – gitár.

hirmondo.ro

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.