Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Szirtes Edina Mókus szerelmesezős koncertet tart

Szirtes Edina Mókus két vadonatúj (egy a napokban már elkészült, s egy később megjelenő) albumának anyagából tart elő és élő lemezbemutató koncertet január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a Millenáris Fogadóban. A zene sok hegedűre és énekhangra egy kamarazenekarral szólal meg különleges hangzásban.
Sokoldalúsága két új lemez anyagán is megmutatkozik. A már elkészült, s a koncerten is kapható lemez címe Mókus és a Tao. Az album anyaga az ősi kínai bölcseleti alapmű, Lao-ce Tao Te King – Az Út és Erény című könyvéből vett tizenkét megzenésített verset tartalmaz. A dalokat Mókus egyedül játszotta lemezre zongorán, brácsán, hegedűn, melodikán és énekelte saját énekhangján. Ezzel párhuzamosan egy akusztikus popzenei anyagot is rögzíteni kezdett „Szerelmesezős” címmel, amelyet ő maga „érzelgős asszonyzenének” hív. A később megjelenő albumon szereplő dalok saját barátai verseire íródtak, így „alapja a mai fiatalok szíve, gondolatai”, de a lemezen szerepel egy Bródy- és egy Presser-feldolgozás is.
A két lemezből január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a Millenáris Fogadóban kap ízelítőt a közönség. A zene sok hegedűre és énekhangra egy kamarazenekarral szólal meg különleges hangzásban.
kultura.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.