Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Szirtes Edina Mókus dupla lemezbemutatója a Millenárison

Mókus és a Tao című lemezét mutatja be és ízelítőt ad következő, Szerelmesezős című albumának dalaiból is a közönségnek Szirtes Edina Mókus a Millenáris Fogadójában január 22-én, a magyar kultúra napján.

    A Mókus és a Tao című korong – amely a koncerten már kapható lesz – Lao-ce ősi kínai bölcseleti alapművéből, a Tao Te King – Az Út és Erény könyvéből vett tizenkét megzenésített verset tartalmaz. A dalokat Szirtes Edina Mókus egyedül játszotta lemezre zongorán, brácsán, hegedűn, illetve melodikán, és a felvételen ő énekel.
Ezzel párhuzamosan Szerelmesezős címmel egy akusztikus popzenei anyagot is rögzíteni kezdett, amelyet ő maga “érzelgős asszonyzenének” hív. A később megjelenő albumon szereplő dalok nagyrészt saját barátainak verseire íródtak, de a lemezen szerepel egy Bródy János- és egy Presser Gábor-feldolgozás is.
A vasárnap 20 órakor kezdődő koncerten mindkét lemez anyagával megismerkedhet a közönség Horváth Elemér, Balogh Miklós és Csonka Gábor (hegedű), Hegyaljai-Boros Zoltán és Haraszti Krisztina (brácsa), Simkó-Várnagy Mihály (cselló), Földes Gábor és Lombos Pál (nagybőgő), valamint Nagy János (zongora) közreműködésével. Az est vendége lesz Kováts Kriszta és a Fabula Rasa zenekar – olvasható az MTI-hez eljuttatott koncertajánlóban.
Szirtes Edina Mókus hegedűművész diplomáját Szegeden szerezte 2002-ben, írt zenét többek között a Szegedi Színkör, a Szegedi Kortárs Balett, Kováts Kriszta Színháza, a Baltazár Színház és a Magyar Rádiószínház számára, de a 2010-es tűzijáték kísérőzenéjét is ő szerezte. Stúdiózenészként és dalszerzőként számos komoly- és könnyűzenei együttes produkciójában, illetve hanglemezén működött közre, és folyamatosan koncertezik is velük.
Saját zenekaraival (Fabula Rasa, Nomada, Blues B.R.Others) is rendszeresen fellép Magyarországon és külföldi világzenei fesztiválokon. A Fabula Rasával az első Budapest Fringe Fesztiválon mutatkozott be, ahol szakmai különdíjjal jutalmazták produkciójukat.
Szirtes Edina Mókus 2004-ben Artisjus-díjat kapott, 2007-ben a nemzetközi Song Writing dalíró versenyen tizenötezer dalból a legjobb 14 közé választották szerzeményét. Tessék-lássék címmel megjelent szólólemeze Fonogram-díjat kapott 2010-ben világzene-kategóriában.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.