Wednesday, May 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Színesebb, elektronikusabb lett a mius

Január végére várható második nagylemezének előzeteseként új dalt mutat be a hazai könnyűzene egyik legígéretesebb fiatal zenekara, a mius. A Hub of The Universe – Az Univerzum középpontja – című dal hangulata, különleges, földöntúli atmoszférát teremt, az új albumon pedig a duó még inkább elmozdul az elektronika irányába.

 

Második nagylemezén dolgozik a mius zenekar, vagyis Horányi Júlia énekesnő és Álmos Gergely zeneszerző. A duó bemutatkozó albuma, a Behind The Line pozitív fogadtatásra talált a szakma és a közönség részéről is, a folytatásban mégis más irányba megy a zenekar, új utakat keresve.

– Az első lemezünk némileg eklektikusra sikerült, sok szabályhoz kötöttük a dalírást. Ezek a szabályok még mindig megvannak, de az új anyag sokkal letisztultabb és egységesebb lesz, talán bátrabb és szabadabb is. Hangzásban az elektronika felé mozdulunk el, hangszerelés esetében pedig a gitár eddigi dominanciáját a billentyűs hangszerek váltják fel. Az új nagylemez január végén jelenik meg, aminek az előzeteseként a Hub of The Universe című szerzeményünket már most bemutatjuk. Ez a dal az egyik kedvencünk, nagyon különlegesnek érezzük a hangulatát, azt a világot, amit teremt. Készítettünk hozzá egy animációs szövegvideót, aminek a megalkotásában Szőke Dániel operatőr volt a társunk– mondta Álmos Gergely, a mius zeneszerzője.

A mius első nagylemeze, a Behind The Line 2013. januárjában jelent meg, a dalokat ingyen lehet letölteni a www.mius.hu honlapról, illetve meg lehet hallgatni a duó Bandcamp-oldalán. A jazz, trip-hop, downtempo, r’n’b, rock és nagyzenekari elemekkel kísérletező, kellemes hangzásvilágú dalok közül többet elkezdtek játszani a rádiók országszerte, köztük a Hold On című szerzeményt, amelyhez a zenekar klipet is forgatott. A mius a tavaszi lemezbemutató koncert után kétszer is fellépett az A38 hajón, és a koncerteket a Duna Televízió is műsorára tűzi. A mius meghívást kapott a Petőfi Rádió Akusztik című műsorába is, ahol áthangszerelt dalaikat adta elő. A zenekar idén külföldi világsztárok, a norvég Rebekka Karijord és a belga Amatorski vendégeként is bemutatkozott a budapesti közönségnek, valamint szeptemberben MMM címen Manoya és Marge társaságában lépett színpadra a Trafóban. A mius az utóbbi hónapokat stúdiómunkálatokkal töltötte, hiszen készül a második nagylemez a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával. A mius klipet is tervez, amelynek vizuális világa bizonyára ismét izgalmas lesz. A látvány és a design fontossága a zenekar tagjainak civil foglakozásából ered. Horányi Júlia énekesnő számos színházi társulattal dolgozott már együtt díszlet- és jelmeztervezőként. Jelenleg a Pesti Színház, a Szegedi Kortárs Balett, a Miskolci Nemzeti Színház és a Karinthy Színház előadásaiban viselik a jelmezeit a művészek. Horányi Júlia az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) kapta meg Az év legjobb jelmeztervezőjének járó közönségdíjat. A mius zeneszerzője, Álmos Gergely építész-tervezőként dolgozik az AMK+ és a GEON Stúdió tagjaként, és 2012-ben első díjat nyert az EUROPAN nemzetközi városépítészeti tervpályázaton.

 

mius: Hub of The Universe

http://youtu.be/XAuPN_mek5k

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.