Tuesday, June 25, 2024
spot_img

Latest Posts

Szimfonikusokkal játszatja a múltat az Omega

Az 50 éves születésnapi év nyitányaként jelenik meg az “Omega Rhapsody”, amelyet a legendás John Gallen (Queen, Simply Red, Motörhead) producer közreműködésével készítettek el.
Az Omega minden idők egyik legsikeresebb hazai rockbandája. Az első olyan közép-kelet európai csapat volt, amely az Egyesült Királyságban turnézhatott, albumot jelentettek meg a The Rolling Stones-t is kiadó Decca-nál, és több alkalommal is szerepeltek az angol tv csatornákon. 1970-ben a Gyöngyhajú lány című számmal nemzetközi hírnévre tettek szert, amelynek köszönhetően számos nemzetközi díjat is megkaptak. A világszerte slágerré vált dalhoz több mint 100 nyelven készültek átiratok, köztük az 1995-ös White Dove a Scorpions-tól.
A világszerte több mint 50 millió albumot eladott csapat számos arany- és platinalemezzel büszkélkedhet, és most az 50 éves évfordulójukra készülődve egy kicsit visszatekintenek erre a monumentális életműre.
Az 50 éves születésnapi év nyitányaként jelenik meg az Omega Rhapsody,amelyet a legendás John Gallen (Queen, Simply Red, Motörhead) producer közreműködésével készítettek el. A több mint 600 stúdióban eltöltött órával újrafeljátszott szerzeményeket szimfonikus zenekari kísérettel rögzítették. Az albumon található dalok 4 évtized legnépszerűbb szerzeményeit ölelik fel. Az együttes énekese, Kóbor “Mecky” János a lemez összeállításakor a prog-rock slágerekre koncentrált: a Napot hoztam, csillagot és a Éjféli koncert című dalokat például az Időrabló című albumról vette, amely 1977-ben a Pink Floyd Animals című albumát ütötte ki az LP chart listákról, és több milliós eladást ért el világszerte.
kultura.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.