Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Szimfonikus koncerten csendül fel az LGT-dalok legjava Óbudán szombaton

Szimfonikus koncerten csendül fel a Locomotiv GT dalainak legjava szombaton a Zichy Kastély udvarában, az előadáson az együttes két tagja, Somló Tamás és Karácsony János is fellép – mondta el az MTI-nek Ács Péter, az Óbudai Danubia Zenekar vezetője csütörtökön.LGT-dalok-szimfonikus-hangszerelésben-3-1024x763

    Hozzátette, az Óbudai Nyár idei programsorozatának keretében megszervezett Szimfonikus Zenevonat elnevezésű koncerten a két LGT-tag mellett, akik improvizatív hangszeres játékkal és énekkel színesítik az előadást, szólistaként közreműködik Feke Pál és Malek Andrea is. Emellett egy hattagú vokálszekció, valamint az óbudai Árpád Gimnázium Kórusa is fellép.
Az Óbudai Danubia Zenekar nem most először adja elő az áthangszerelt LGT-dalokat, idén január 3-án már tartottak egy hasonló koncertet a Művészetek Palotájában. Ács Péter elmondása szerint az akkor tapasztalt hatalmas érdeklődés és siker miatt döntöttek egy újabb előadás mellett.
LGT-dalok-szimfonikus-hangszerelésben-1-724x1024  A zenekar vezetője kitért arra is, hogy korábban már több magyar könnyűzenei együttessel dolgoztak együtt, többek között a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Omegával is végigcsináltak egy 14 állomásos koncertsorozatot. “Azóta kiderült, hogy a zenekarban nagyon sok az LGT-rajongó” – tette hozzá, indokolva, miért kezdtek el foglalkozni az 1970-es és 1980-as évek egyik legmeghatározóbb magyar zenekarának számaival.
A dalok szimfonikus zenekarra való áthangszerelése Ott Rezső muzsikushoz és zeneszerzőhöz fűződik, akinek Ács Péter szerint a legnehezebb feladata az volt, hogy az átirat során megőrizze az LGT-számok szerkezetét és zenei gazdagságát. “Nagyon nehéz szimfonikus zenekarral visszaadni azt a hangulatot, lendületet, amelyek hozzá kell tartozzanak egy könnyűzenei koncerthez” – fogalmazott.
A zenekar további nyári terveiről szólva Ács Péter elmondta, hogy augusztus 18-án és 19-én élőben műkődnek közre az István, a király című rockopera királydombi előadásában, emellett a Klassz a parton sorozat keretében több balatoni településen is fellépnek július folyamán.
Ősszel az Óbudai Danubia Zenekar a Zeneakadémián és a Budapest Music Centerben ad komolyzenei koncerteket, azonban nem hagynak fel a könnyűzene területére való kalandozással sem, hiszen jelenleg egy a Quimbyvel közös produkció tervén dolgoznak.
MTI
 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.