Thursday, December 1, 2022
spot_img

Latest Posts

Szikra – Május 6. – 21:00

Naked /RS/- Lemezbemutató

Ez A Divat – Kontroll EP-bemutató

Lack Of Afro (UK) dj-set- Freestyle records

Infragandhi – Deck Attack

jegyár 1200 Ft-

Naked /RS/- Lemezbemutató

A belgrádi Naked együttes zenéje a jazz-ben gyökerezik, de megannyi más ízesítéssel is büszkélkedik. Muzsikája a játékon és a játékosságon alapul, azaz állandó változásban van megannyi ösztönös rögtönzéssel és pillanatnyi hangulatokkal.

Hangzásukban ott van a funk lüktetése, a népzene számos motívuma, tört ritmusok, és egy kis pszichedélia, amely jórészt az effektezett hegedűhangoknak köszönhető. A teljes hangkép meghatározó eleme végig a szenvedélyes harmonika és hegedű párbaja marad.

http://www.myspace.com/nakedjazz

Ez a Divat – Kontroll EP-bemutató

A  magyar elektronikus színtér egyik meghatározó formációjának az Ez a divat zenekar új, eddig még nem hallott EP-jét mutatja be ezen az estén, melyre a lemez fő remixerét, Lack Of Afro-t hívják meg.

Stílus: elektronikus jazz – funk

Vicces név, súlyos zene.

A zenekar a kilencvenes évek végén, az elsők között kezdett el kísérletezni a jazz és a különböző elektronikus műfajok ötvözésével.

Több magyar és külföldi válogatás-lemezen (Real Ibiza 5, Balaton Grooves) szerepeltek, mielőtt 2006-ban megjelent első saját lemezük From the Head to the Feet címmel. Az anyag kiemelkedőnek számít a magyar elektronikus jazz történetében, és a műfaj legjelesebb külföldi képviselői részéről is pozitív visszhangra talált. 2009 júliusában jelent meg az Ez a Divat együttes második nagylemeze Hello from the Neitherlands címmel. A kilenc nótát felvonultató anyag az előzőhöz képest, jóval táncosabb, jazz, és deep-funk keveredik elektronikával. Az előzetesként megjelent két maxi CD dalai Budapesten kívül Lengyelországban, Kanadában, Spanyolországban és Makedóniában is bekerültek a rádiókba.

www.ezadivat.net

Lack Of Afro (UK) dj-set- Freestyle records

A kisgyerek kora óta számos hangszeren játszó Lack Of Afro néven ismert multitalentum Adam Gibsonról bátran kijelenthetjük, hogy él és lélegzik benne a zene.

2006-ban miután felkerült pár szám egy barátja honlapjára, a Freestyle Records azonnal felkapta a fejét  és megjelentette „Wait A Minute” című első lemezét, ami rögtön hatalmas sikereket hozott. Az egy személyben producer és zenész, fiatal kora ellenére 2007-ben kiadott Press On című albumával hatalmas szakmai elismerést vívott ki maga körül. Az erős indulást további erős folytatás követte. Az utóbbi időben olyan hírességek kérték fel közös együttműködésre, mint Anastacia, Damon Minchella az Ocean Colour Scene basszusgitárosa, Shaznay Lewis, Andy Smith és Tom Jones.

Bármilyen hangszeren képes bármit feljátszani, néhány sample-el fűszerezi és az eredmény a ’70 es évek nyers funk és soul dögös visszacsengése eredeti nu funk hangzásban. Zenéjét a különböző idősíkok összemosása, a tökéletes hangszerelés és a friss ötletek jellemzik. Mindez a lehető legtermészetesebben történik a színpadon, a legapróbb görcsök nélkül.

Press On….Stand Up….and Feel The Funk!

www.lackofafro.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.