Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

Sziget – Weboldal indult az elmúlt két évtized emlékeinek felelevenítésére

Weboldal indult a Sziget fesztivál csaknem két évtizedes történetéből a legemlékezetesebb pillanatok felelevenítésére: a www.mienkasziget.hu címre álló- és mozgóképeket, blogbejegyzéseket várnak.

    Idén augusztus 6. és 13. között immár 20. alkalommal rendezik meg a Sziget fesztivált. A jubileumhoz kapcsolódva az elmúlt 19 év legemlékezetesebb szigetes pillanatait gyűjti és várja a most induló oldal. A virtuális emlékkönyv, amelyben felidézik a múltat, mostantól mindenki számára nyitott – tájékoztatta Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.
“Egy zötykölődő mikrobuszban kezdődött minden. Tavasz volt, még nem zöld, de már reményekkel teli. Félúton a főváros és a vidéki helyszín között, egy azóta elfeledett Sziámi-koncertről hazafelé tartva Müller Péter Sziámi zenész, költő, színházi-filmes ember és Gerendai Károly koncertszervező hosszasan fantáziált” – szerepel a kezdetekről a 2002-ben, a 10. Sziget alkalmából megjelent Nagy Sziget Könyvben, Jávorszky Béla Szilárd kötetében.
A fesztivál az óbudai Hajógyári-szigeten 1993 óta rengeteget változott, bővült, fejlődött, de a sajtófőnök megfogalmazása szerint ma is az, aminek a kezdetekben szánták: egy hét önfeledt együttlét. “Közben több korosztály nőtt fel úgy, hogy a Sziget meghatározó generációs élményükké vált. Több millió magyar és külföldi fiatal szerzett itt életre szóló emlékeket” – tette hozzá Vető Viktória.
“A Sziget a békesség, a barátság, a tolerancia, a szerelem, az önfeledt kikapcsolódás, a szabadság, a kulturális sokszínűség szigete. Ma már Európa elismerten legjobb nagyfesztiválja, Magyarország elsőszámú turisztikai attrakciója, de a szigetesek számára még mindig leginkább a nyár legjobb hete” – írta a közleményben.
www.mienkasziget.hu az elmúlt tizenkilenc év emlékeit gyűjti egybe, barátságok, szerelmek, nagy egymásra találások és bánatos elválások krónikáit, az első koncertélményt, az első éjszakai kimaradást, az önfeledt nyaralást és végtelen vonulásokat színpadtól színpadig.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.