Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

Sziget: újabb nevek

Az idén huszadik alkalommal megrendezésre kerülő Sziget Fesztivál, mely a napokban elnyerte az Európa Legjobb Nagyfesztiválja díjat, ezúttal a retró és a nosztalgiázás helyett trendi zenekarok meghívását tűzte ki célul. A fellépők listája pedig máris tovább bővült.

„A 20. fesztivál kapcsán is arra törekszünk, hogy méltók legyünk az Európa Legjobb Nagyfesztiválja címre és – a kereteinkhez képest – olyan zenekarokat hívjunk el, akiknek 2012-ben ott kell lenniük egy aktuális nemzetközi fesztiválon” – mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője. Gerendai szerint egy fesztiválszervezőnek minden évben a lehető legjobbra kell törekednie, és jubileum ide vagy oda, idén sem a múltidézés, hanem az előremutatás lesz a jelszó, ezért olyan fellépőket hívnak meg, akiknek ott kell lenniük egy „up-to-date” nemzetközi fesztiválon.
Így érkezik idén a Sziget Nagyszínpadára az épp az új nagylemezén dolgozó Placebo, a brit szintipop és electropop egyik legújabb csillaga, a Hurts duó, mely tavaly az A38 sátorban játszott, de itt lesz Nagy-Britannia talán legegyedibb hangú rockzenei formációja, a The Horrors, a szigetország fesztiváljainak állandó vendége, a Subways, a baszk hangszerparkkal zenélő, tradicionális akusztikus banda, a Mando Diao, az indie folk, bluegrass Noah & The Whale, valamint az alternative dance, indie pop csapat, a Friendly Fires is.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.