Monday, April 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Sziget – Sokan hallgatták a Magyar Rádió Szimfonik Live koncertet

A közel háromórás koncert közepére teljesen megtelt a Pesti Est Világzenei Színpad előtti tér a Magyar Rádió Szimfonik Live koncerten a Sziget Fesztiválon kedden este.

    A Heaven Street Seven Ez a szerelem című számával kezdődött kedden este a Magyar Rádió Szimfonik Live koncert a Sziget Fesztiválon, a zenekar ezenkívül a Tudom, hogy szeretsz titokban című dalát adta elő. Szűcs Krisztián, a zenekar énekese a dalok közt elmondta, “akár holnap” nekiállna lemezt felvenni a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával.
A Balkan Fanatik két számát, a Csináld, csináld, jól csináld-ot és a Ha Te tudnád-at egy ráadás, a Repülj madár követte. Ez utóbbihoz két meglepetésvendég is csatlakozott, Geszti Péter és Janicsák Veca. A koncerten elhangzott, a dal 1985-ben a Muzsikás együttes feldolgozásában vált ismertté, akkor Sebestyén Márta énekelte. A fellépést a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának meglepetésdallamai zárták, ekkor elhangzott például a Tévé Maci, a Kórház a város szélén című tévéfilmsorozat főcímzenéje, valamint Geszti Péter tiszteletére a Mézga család nyitódallama is.
A Fresh Fabrik egy vendégénekesnővel, Hódosi Enikővel lépett színpadra. Előbb a Knights De La Mancha, majd a Stealing The Sun című számot adták elő. A koncertet dobpárbaj zárta, ekkor Szabó András, a Fresh Fabrik dobosa és Varga Zoltán Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának dobosa mérte össze tudását.
A Vastaghúros Szvetter zenekar két népdalfeldolgozást, az És az esőt és a Nem úgy van, mint réget adta elő. Nagy ováció fogadta a Belmondo zenekart, mint elhangzott, a banda frontembere, Czutor Zoltán előző nap házasodott, ezért a feleségének írt dalt, a Mikort is előadták a Süt rám a nap mellett. A számok után a Kis éji zene szólalt meg basszusgitáron.
A legnagyobb közönségsikert a Pannonia Allstars Ska Orchestra aratta, a csapat a System connection és a Budapest című dalt adta elő. A fellépést a két zenekar fúvósainak párbaja zárta.
Rúzsa Magdi az Aprócska blues-zel és a Gábriel című slágerével lépett a közönség elé. Az egykori megasztárost az Isten háta mögött zenekar követte, a Hídavatás és a Jósolni bélből című számaival.
Hatalmas tapssal fogadta a közönség a Budapest Bárt is, amely az Akácos út című számot és a Szilvafácska című dalt adta elő Lovasi Andrással és Kollár-Klemencz Lászlóval. Lovasi András a koncerten elmondta, komoly kihívást jelentett számára a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával közös koncertre való készülés, hiszen énekesként neki kellett vezetni a sok zenészt.
A Hiperkarma zenekar a Felejtő és az Amondó című dalokkal készült a közös koncertre, Caramel pedig egyik legismertebb dalával, a Lélekdonorral és a Szállok a dallal című számával állt a közönség elé.
Az MTI kérdésére egy néző, Sallai András úgy fogalmazott, hogy számára különleges alkalom ez a koncert. Leginkább a Hiperkarma fellépésére volt kíváncsi, de nagyon tetszett neki, hogy a könnyűzene a komolyzenével keveredett, szerinte erősítették egymást a zenekarok. Az ugyanabban az időben zajló Prince-koncertről elmondta, számára nem volt kérdés, hogy melyiket választja, ugyanis nem kedveli az amerikai előadó számait.
Szikra Zsolt, akinek Pannonia Allstars Ska Orchestra tetszett a legjobban, a zenekarokat összekötő videóbejátszások emelte ki, szerinte a Hódi Levente, Nagyistók Máté és Bombera Krisztina által készített riportok “viccesek és frappánsak” voltak. Megemlítette, hogy nagy öröm volt együtt hallani a Petőfi Rádió “slágerlistáját”.
A koncerten tizenegy előadó huszonhárom dala hangzott el, a dalok nagyzenekari változatát Balogh Sándor harsonaművész, karmester, zeneszerző készítette el. A dalok nem változott. A fesztivál után az MR2-Petőfi Rádió tovább játssza majd a számokat.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.