Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Sziget – MR Szimfonik Live: Rúzsa Magdi, Janicsák Veca, Geszti Péter, Balkán Fanatik

Különleges, egyszeri élményként számoltak be a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával való közös fellépésről a Sziget fesztivál kedd esti MR Szimfonik Live koncertjének résztvevői.

    “Izgulok, mert most először vagyok olyan produkcióban, ahol a saját dalaimat egy nagy, szimfonikus zenekar dolgozza fel” – mondta el az MTI-nek fellépése előtt Rúzsa Magdi.
A vajdasági származású énekesnő hozzátette, Aprócska blues és Gabriel című dalai egészen máshogy szólnak az MR szimfonikusok kíséretében. “Hogy tetszenek-e? Ez a hangzás valami hihetetlen. Mikor először bementem a próbára, nem akartam elhinni, nagyon-nagyon szépen szól” – számolt be Rúzsa Magdi a hangszerelést végző Balogh Sándor karmester munkájáról, hozzátéve: ha ezentúl énekelni fogja ezt a két dalt, bizonyos szempontból hiányérzete lesz.
Az első “igazi” Sziget-koncertjén vett részt a Balkán Fanatikkal fellépő Janicsák Veca. “Bár ez még nem saját koncertem, de talán majd egyszer lesz olyan is” – jegyezte meg. Mint az énekesnő elárulta, eddig egyszer játszott szimfonikus zenekarral, Edwin Martonnal. “Az is nagyon nagy élmény volt, de ez most teljesen más dolog, mert ez a Sziget” – érzékeltette a keddi koncert jelentőségét.
Janicsák Veca a Balkán Fanatik Repülj, madár, repülj című feldolgozásában énekelt. Mint hangsúlyozta, a szám népies éneklést igényel, amiben kevésbé mozog otthonosan, de igyekezett “beletenni” a dalba saját világát is.
Geszti Péter fellépését nem jelezte az előre kiadott program, így a hétfői Gesztivál központi alakja meglepetésvendégként jelent meg a Világzenei nagyszínpadon.
“Úgy kerültem bele a produkcióba, hogy Yorgosz Tzortzogluval és Lepés Gáborral, a Balkán Fanatik tagjaival már régebben haverkodtunk. Tavaly felkértek arra, hogy írjak egy dalt a Repülj madár, repülj című feldolgozásukra, aztán annyira jól összemelegedtünk, hogy megkértem őket, az idén megjelenő Gringo Sztár albumomra készítsenek ők is dalokat, ezekből a tegnapi koncerten el is játszottunk többet” – elevenítette fel az együttműködés előzményeit az énekes.
Geszti Péter a Repülj, madár, repülj című dalba írt versszövegét adta elő az MR Szimfonik Live koncerten. “Nagyon szeretem ezt a szimfonikus felállást, nagyon okos és izgalmas dolog, ami mindenkinek jó, a közmédiumoknak és a zenének, ebben a komolyzenének is” – értékelte a rendhagyó kezdeményezést.
Lepés Gábor, a Balkán Fanatik frontembere is hangsúlyozta: a keddi koncert különösen izgalmas, mert egy könnyűzenei együttes nem minden nap teheti meg, hogy egy komplett szimfonikus zenekarral léphessen színpadra.
“Nagyon tetszenek a Balogh Sándor által áthangszerelt számaink: remek, igen nyitott gondolkodású szakember, úgyhogy megtiszteltetés a zenekarral dolgozni” – tért ki a karmesterrel való közös munkára.
A Balkán Fanatik tagja elárulta: volt némi “birkózás” a Magyar Rádióval, az együttes szerette volna ugyanis egy kevésbé ismert dalát is feldolgoztatni és megmutatni, mondván: nem tudni, a jövőben is lesz-e még lehetőségük ilyen hangszerelésben megszólalni. “Aztán a rádió szerkesztője meggyőzött minket arról, hogy elsősorban a közönség igényeit kell kiszolgálni. Nagyon jó volt a rádió stúdiójában együtt próbálni, viszont itt, a színpadon teljesen mások voltak a körülmények. De azt hiszem jól összecsiszolódott a két zenekar” – mondta el Lepés Gábor.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.