Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

Sziget – Metálnap augusztus 7-én

hammerfall A metálzene sem marad ki a Sziget fesztivál idei programjából: augusztus 7-én, a nulladik napon fellép mások mellett a Dimmu Borgir, a Lacuna Coil, a Hammerfall és a Moonspell is.

    Míg a nulladik napon Ákos a Nagyszínpadon mutatja be legújabb elektronikus produkcióját, a Sziget északi csücskében felállított “Magyar” Nagyszínpadon sorakoznak fel a kemény zene szerelmesei. Ezen a helyszínen délután kettőtől estig, a szabadtéri színpadok zárásáig, azaz 23 óráig szól a kemény rock – közölték a szervezők az MTI-vel.
A nap a Superbuttal indul, az öttagú budapesti heavy metál és rockegyüttes nevét a nyugat-európai közönség is jól ismeri. Velük idén már csak a Szigeten találkozhat a fővárosi közönség. Utánuk a Téglás Zoli vezette kaliforniai hardcore punk banda, az Ignite lép színre. A jelentős magyar rajongótáborral rendelkező csapat kőkemény, zúzós punkzenét játszik, melyet gyakran illetnek még a melodic jelzővel is – olvasható a közleményben.
Az összegzés szerint Portugália legerősebb metál produkciója, a Moonspell folytatja a helyszínen a programot. Az Európa-szerte ismert black metál zenekar legfrissebb hanghordozója, az Alpha Noir / Omega White című dupla album áprilisban került a lemezboltokba.
Őket követi Oscar Dronjak legendás power metál zenekara, a skandináv metálkultúra egyik meghatározó alakulata, a Hammerfall. Legutoljára 2007-ben jártak a Szigeten, azóta két stúdióalbumuk is megjelent, így a rajongók nemcsak a Hammerfall történetének legerősebb pillanatait megidéző best of programot, hanem egy friss és aktuális produkciót is láthatnak.
A milánói Lacuna Coil dallamos gothic metál zenét játszik, a metálnapot pedig a Dimmu Borgir, Norvégia első számú black metal bandája zárja. Ők több mint húsz éve vannak a pályán, a skandináv metálzenei elit Európa-szerte ismert zenekarainak szűk köréhez tartoznak, lemezeik többségét a műfaj meghatározó alkotásai között tartják számon, látványos produkciójukkal pedig rendre feltűnnek a fémzenében utazó együtteseknek is megjelenést biztosító nagy európai fesztiválokon.
A metálnapra kedvezményes, 7900 forintos napijegyet lehet vásárolni – közölték a Sziget szervezői.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.